Το απόλυτο σοκολατένιο brownie που λιώνει στο στόμα

Το απόλυτο σοκολατένιο brownie που λιώνει στο στόμα

Ας μη γελιόμαστε, αποτελεί το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων! Ένα brownie δεν πάει ποτέ χαμένο! Μπορείς να το φτιάξεις και να το σερβίρεις σκέτο, με παγωτό, με σος ή με κρέμα γάλακτος! 

Κάθε στιγμή της ημέρα είναι κατάλληλη για ένα κομμάτι brownie. Ακόμη κι αν έχεις δοκιμάσει όλες τις συνταγές του κόσμου, αυτή είναι η μία και μοναδική. Είναι το σοκολατένιο σπάσιμο που κάνει κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα.

Η συνταγή αυτή είναι light, παχύρευστο και με extra σοκολάτα, απόλυτα ισορροπημένο σε ζάχαρη έχοντας αυτή την crinkly επικάλυψη που κάνει το brownie συγκλονιστικό.




Ας μη γελιόμαστε, αποτελεί το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων! Ένα brownie δεν πάει ποτέ χαμένο! Μπορείς να το φτιάξεις και να το σερβίρεις σκέτο, με παγωτό, με σος ή με κρέμα γάλακτος! Οι παραλλαγές πολλές. Η συνταγή μια και μοναδική.

brownies

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν φτιάχνεις brownies (και δεν το ξέρεις)

Θα χρειαστείς:

1 κούπα αλατισμένο βούτυρο

2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφέ

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε μαζί το βούτυρο και το 1 1/2 φλιτζάνι με τα κομματάκια σοκολάτας. Αφού λιώσει το μείγμα και το ανακατέψουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον στιγμιαίο καφέ. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από τα κομματάκια σοκολάτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σ΄ένα ταψί που έχουμε ήδη στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά και το βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε...






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Brownie σε κούπα: Φτιάξτο ακόμη και στο γραφείο

Τα πιο λαχταριστά brownies για εσένα που αποφεύγεις την γλουτένη