Το πρωινό του Σαββάτου θέλει pancakes- Έχεις δοκιμάσει με λεμόνι και sauce φράουλας;

Το πρωινό του Σαββάτου θέλει pancakes- Έχεις δοκιμάσει με λεμόνι και sauce φράουλας;

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τα pancakes είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο λαχταριστά πρωινά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνονται εύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά, διαφορετικά toppings.

Η απόλυτη συνταγή για pancakes με λεμόνι και sauce φράουλας

Πώς θα τα φτιάξεις: Λιώνουμε 30 γραμμάρια ανάλατου βουτύρου σε ένα μικρό τηγάνι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 100 γραμμάρια αλεύρι.

Σπάμε 1 μεγάλο αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε έναν δεύτερο κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή ένα μικρό σύρμα. Ρίχνουμε 350 ml γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας αραιός χυλός. Αν έχεις χρόνο άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

pancakesfraoula.jpg

Παίρνουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε ένα ρηχό τηγάνι που δεν κολλάει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μετά ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα και αφήνουμε το pancake να ψηθεί. Αναποδογυρίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα pancakes.

Για την σάλτσα φράουλας: Βάλε 250 γραμμάρια φράουλες στο μπλέντερ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και το χυμό από 1 λεμόνι. Πρόσθεσε 6 φύλλα μέντας και πολτοποίησε ξανά. Ρίξε τη sauce πάνω στα pancakes. Καλή απόλαυση!

H κλασική συνταγή για pancakes


200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
50 ml σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.σ. βούτυρο

Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.

Η συνταγή της Δούκισσας Νομικού για μαμαδίστικα γεμιστά pancakes

Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes. Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται. Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!

Πηγή κεντρικής: pexels.com