Αν δεις Eurovision απόψε δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές για σπιτική pizza

Αν δεις Eurovision απόψε δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές για σπιτική pizza

Οι πιο νόστιμες παραλλαγές της πίτσας που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Σάββατο σήμερα και αρκετές από εμάς θα μείνουν απόψε στο σπίτι για να παρακολουθήσουν τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αν έχεις καλέσει την παρέα σου για να περάσετε ένα χαλαρό βράδυ με μουσική και φαγητό, σου έχουμε την λύση. Δοκίμασε να φτιάξεις την πιο νόστιμη, σπιτική pizza με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Σε περίπτωση που βαριέσαι να φτιάξεις ζύμη μπορείς να αγοράσεις έτοιμη από το super market.

Πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις τη δική σου homemade pizza

3 συνταγές για σπιτική pizza

pizza7.jpg

1) Πίτσα barbeque με κοτόπουλο

Υλικά: Για τη ζύμη
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. νερό
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
σιμιγδάλι, για το φύλλο

Για την επικάλυψη
50 γρ. σάλτσα BBQ
100 γρ. μπέικον
300 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο
100 γρ. mix τυριών
10 ντοματίνια
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Απλώνουμε σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουμε μία πολύ λεπτή ζύμη. Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε τη ζύμη. Με ένα πινέλο αλείφουμε την bbq sauce, τα τυριά, το μπέικον και το κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια, τα ντοματίνια, πιπέρι, ελαιόλαδο, τον βασιλικό και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

2) Πίτσα με τυρί και λάδι τρούφας

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 12 γρ. ξερή μαγιά, 350 ml χλιαρό νερό, 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λεπτό σιμιγδάλι για το άνοιγμα της ζύμης

Για την κρέμα: 250 γρ. κατσικίσιο τυρί, 1 πακέτο τυρί κρέμα, 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλλα, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ξύσμα από ένα λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μανιτάρια

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την κρέμα των τυριών. Σε ένα μπολ λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με το πηρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αλείφουμε το μπολ με το ελαιόλαδο και βάζουμε το ζυμάρι σε σχήμα μπάλας, το καλύπτουμε με μία μεμβάνη και με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα και βάζουμε μέσα το ταψί. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, χωρίζουμε το ζυμάρι 2-3 μέρη. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση τυριών που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Όταν βγάλουμε την πίτσα από το φούρνο ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και φρέσκια ρόκα.

3) Πίτσα με λαχανικά

Υλικά: ½ δόση για ζύμη πίτσας ή έτοιμη βάση πίτσας
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. χυμό ντομάτας
2 πατάτες μικρές, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
250 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
1 κουταλάκι βαλσάμικο ξύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση: Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σόταρουμε μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τη πατάτα, τη ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου ένα τέταρτο και να γίνει παχιά. Προσθέτουμε το ξύδι βαλσάμικο και σιγοβράζουμε για άλλα πέντε λεπτά. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε την σάλτσα λαχανικών και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες μοτσαρέλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 – 20 λεπτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com