Το τιραμισού με γιαούρτι είναι το γλυκό που θα τρως χωρίς τύψεις κάθε μέρα

Πατούλια Κατερίνα
Το τιραμισού με γιαούρτι είναι το γλυκό που θα τρως χωρίς τύψεις κάθε μέρα

Το light τιραμισού θέλει λίγα υλικά, ένα έξτρα μυστικό για το γιαούρτι και μεγάλο κουτάλι για να το απολαύσεις. 

Τα μπάνια ξεκίνησαν παρά τα τερτίπια του καιρού. Η διατροφή που κάνεις συνεχίζεται με τρομακτική προσήλωση στον στόχο αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Οι λιγούρες, ειδικά εκείνες οι βραδινές μετά την προπόνηση σε χτυπούν αλύπητα.

Για να μην βάλεις σοκολάτα και παγωτό στο διατροφικό σου πλάνο και πάει το bikini body, άκλαυτο, τι θα έλεγες να φτιάξεις το viral tik tok τιραμισού που είναι για δύο άτομα και ανά μερίδα δεν θα σε φορτώσει με περισσότερες από 110 θερμίδες.

To Tik Tok το cheece cake το light

Φυσικά δεν μιλάμε για πραγματικό τιραμισού με αυγό, με μασκαρπόνε και μεγάλο μπελά αλλά για το Tik Tok εναλλακτικό του γλύκισμα.

Θυμήσου τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις όπως το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα να είναι με πλήρη λιπαρά.

Για να έχει την υφή του μασκαρπόνε το γιαούρτι που θα ανακατευτεί με το λιγοστό τυρί κρέμα, πάρε την ποσότητα που χρειάζεσαι και στράγγιξέ την από το μπολάκι που σίγουρα θα έχει έξτρα νερό. Αν θες, μπορείς να ανακατεύψεις το τυρί με το γιαούρτι με αυγοδάρτη και να προσθέσεις και 2-3 σταγόνες στέβια για έξτρα γεύση.

Όσο για τα μπισκότα, τα τύπου digestive είναι μια επιλογή αλλά η προτιμότερη για τη διατροφή θα ήταν τα ολικής άλεσης τύπου πτι μπερ.

Η συνταγή για το απόλυτο τιραμισού και πώς θα το σερβίρεις

Ο εσπρέσο αν είναι και αρωματικός, θα κάνει ακόμα πιο νόστιμο το αποτέλεσμα.

Χρειάζεσαι ένα μικρό ατομικό πυρέξ

6-8 μπισκότα

1 δόση καφέ εσπρέσο

100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

50 γραμμάρια τυρί κρέμα

Λίγο μέλι

Εκτέλεση

Μουσκεύεις τα μπισκότα στον καφέ, χτυπάς την κρέμα τυρί με το γιαούρτι και το μέλι και απλώνεις πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζεις με άφθονο κακάο σε σκόνη και απολαμβάνεις.