Μπάρες με κορν φλέικς και καραμελωμένα φιστίκια: Το μυστικό σνακ για τις λιγούρες σου

Μπάρες με κορν φλέικς και καραμελωμένα φιστίκια: Το μυστικό σνακ για τις λιγούρες σου

Φτιάξε το σνακ που θα παίρνεις στη δουλειά και θα «τιθασεύει» τις λιγούρες σου.

Πόσες και πόσες στιγμές δεν έχουν έρθει που έχεις λαχταρήσει ένα γλυκό, αλλά δεν… το έχεις πρόχειρο;! Και κάπως έτσι μένεις χωρίς να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου ή ετοιμάζεις κάτι που μέχρι να γίνει σου έχει φύγει και η όρεξη.

Για να αποφεύγονται, λοιπόν, τέτοιες καταστάσεις η λύση είναι μία: να έχεις στο ψυγείο σου μπάρες γλυκές, που μπορείς να τις παίρνεις στο γραφείο ως σνακ, αλλά και να κερνάς τις κολλητές σου όταν έρχονται στο σπίτι για καφέ.

Χαλβάς χωρίς ζάχαρη; Φτιάξε τη συνταγή της διαιτολόγου

Παρακάτω θα δεις την πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπάρες με κορν φλέικς και καραμελωμένα φιστίκια που… ο ουρανίσκος σου σίγουρα θα λατρέψει.

Η συνταγή για τις μπάρες με καραμελωμένο φιστίκι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις μπάρες είναι τα εξής:

Για 8 μερίδες

170 γρ. κορν φλέικς

100 γρ. αλατισμένα καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

bars5

100 γρ. φιστικοβούτυρο

¾ κούπας σαντιγί

¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Η εκτέλεση της συνταγής

Πάρε ένα ταψί και στρώσε στον πάτο του λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα φιστίκια με τα κορν φλέικς και άσε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, ζέστανε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Ανακάτευε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα και να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα.

Πρόσθεσε το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο. Η ζάχαρη θα φουσκώσει αμέσως, οπότε εσύ συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να «ηρεμήσει». Ρίξε σιγά-σιγά και καθώς ανακατεύεις τη σαντιγί. Η καραμέλα θα φουσκώσει ξανά. Εσύ άφησέ τη να βράσει για 1 λεπτό και μετά απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά.



Τώρα ρίξε το αλάτι και την καραμέλα στα κορν φλέικς και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνέχισε ρίχνοντας το μείγμα με ένα κουτάλι στο ταψί και άσε το στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Μετά κόψε τις μπάρες και… απόλαυσε το σνακ σου.

Cover photo: @lessucreriesdemma

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ