Η συνταγή για το απόλυτο τιραμισού και πώς θα το σερβίρεις

Η συνταγή για το απόλυτο τιραμισού και πώς θα το σερβίρεις

Βήμα - βήμα ο τρόπος για να πετύχεις το πιο νόστιμο τιραμισού.

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι ένας πολυταξιδεμένος σεφ που αγαπάει τις εύκολες και νόστιμες συνταγές. Αυτή τη φορά, ο σεφ, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, δημιούργησε βήμα- βήμα μια συνταγή για παραδοσιακό τιραμισού και έδωσε και το δικό του tip σερβιρίσματος.

Το αγαπημένο τιραμισού

Το τιραμισού είναι ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία και ουσιαστικά πρόκειται για ένα γλυκό με βάση τα μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με εσπρέσο καφέ και καλυμμένα από κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένη με λικέρ.

Η χρήση των ωμών αυγών μέσα στο τιραμισού, που δεν υπόκειται σε ψήσιμο, στο παρελθόν, παρουσίαζε δυσκολίες, δεδομένου του υψηλού κινδύνου ανάπτυξης σαλμονέλας. Το βράσιμο των αυγών για μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αυτό.



O Βασίλης Καλλίδης σου προτείνει μια απλή συνταγή για κλασικό τιραμισού.

Χρειάζεσαι 4 αυγά που θα βουτήξεις για 20 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό για να αποφύγεις τον κίνδυνο σαλμονέλας. Τα βάζεις σε κρύο νερό και κρατάς το ασπράδι για άλλη χρήση, για μια ομελέτα για παράδειγμα.

Παίρνεις τους κρόκους και τους χτυπάς 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.

Την ίδια ώρα φτιάχνεις 12 φλιτζάνια espresso lungo ή στιγμιαίο καφέ αν δεν έχεις εσπρεσιέρα και τους βάζεις σε μπολ προσθέτοντας λικέρ πικραμύγδαλο ή αμαρέτο. Έχεις αρκετά σαβαγιάρ για 2 στρώσεις του τυπικού πιρέξ και τα βρέχεις με τον καφέ. Εν τω μεταξύ, χτυπάς 3 κεσεδάκια μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων και προσθέτεις μπόλικο εκχύλισμα βανίλιας.

Βάζεις δύο στρώσεις με μπισκότα και κρέμα και ολοκληρώνεις με την κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζεις με κακάο, ιδανικά dutched cocoa όπως τονίζει ο σεφ.

tiramisou kallidis 5

Το κόλπο σερβιρίσματος. Αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει το γλυκό και σερβίρεις κάθε κομμάτι σε πιάτο με καφέ εσπρέσο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεύεις τα macarons; Έτσι θα φτιάξεις πανεύκολα την πιο τέλεια γέμιση

Macarons: Αυτή είναι η συνταγή του τελικού του Masterchef 4