5 ροφήματα που θα φτιάξεις μόνη σου και θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις τη γλυκόζη στο αίμα σου

5 ροφήματα που θα φτιάξεις μόνη σου και θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις τη γλυκόζη στο αίμα σου

5 συνταγές με μηλόξυδο.

Το να παρακολουθούμε τα επίπεδα γλυκόζης μας δεν αφορά μόνο στη διαχείριση του βάρους, ωστόσο αποτελεί τεράστιο μέρος του. Όταν αφήνουμε το σάκχαρό μας να ανέβει ή να πέσει, αυτό μας προκαλεί έντονες λιγούρες εξαιτίας της ανισορροπίας ορμονών, με αποτέλεσμα να τρώμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, χωρίς πραγματικά να το χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Η Jessie Inchauspé, γνωστή ως «η θεά της γλυκόζης» και συγγραφέας του Glucose Revolution, έχει βρει ένα απλό hack για να κρατά υπό έλεγχο τη γλυκόζη στον οργανισμό της: το μηλόξυδο.

Νόσησες από κορονοϊό και συνεχίζεις να πάσχεις από brain fog; Πώς θα το αντιμετωπίσεις

Παρακάτω θα βρεις 5 συνταγές με μηλόξυδο που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

https://www.instagram.com/p/CdK9YWSPUMc

#1. Τσάι κανέλας με μηλόξυδο

Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι κανέλας και ανακάτεψε. Η κανέλα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά, είναι αντιφλεγμονώδης, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, επομένως αυτό το ζεστό ρόφημα είναι... θαυματουργό!

#2. Τσάι λεμόνι-τζίντζερ-μηλόξυδο

Βάλε μια φέτα λεμόνι, λίγο τζίντζερ και μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε μια τσαγιέρα με ζεστό νερό και άφησε να σιγοβράσει, σκεπασμένη, για περίπου 20 λεπτά.

#3. Αλμυρό ελιξίριο

Σε ένα ποτήρι νερό, ανακάτεψε μια πρέζα αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού αμινοξέα σε υγρή μορφή και μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο.

#4. «Έκρηξη» εσπεριδοειδών

Γέμισε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με πάγο. Πρόσθεσε μερικές φέτες λεμόνι, λάιμ και γκρέιπφρουτ, πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να βγάλεις λίγο από τον χυμό και τα έλαιά τους. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και γέμισε το υπόλοιπο ποτήρι με ανθρακούχο νερό.

#5. Mojito vibes

Γέμισε ένα ποτήρι με πολύ πάγο, χυμό από μερικά λάιμ και πολλά φύλλα μέντας. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, γέμισε το υπόλοιπο ποτήρι με ανθρακούχο νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες στέβια για γεύση. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει ρούμι μέσα σε αυτό το ποτό!

Cover photo: @laurenperez