Θέλεις τούρτα παγωτό oreo; Φτιάξτη με 4 μόνο υλικά μέσα σε 5 λεπτά

Θέλεις τούρτα παγωτό oreo; Φτιάξτη με 4 μόνο υλικά μέσα σε 5 λεπτά

Για τις καλοκαιρινές λιγούρες αλλά και για όσους θέλουν να φάνε κάτι δροσιστικό σε χρόνο dt, αυτή η τούρτα παγωτό είναι ... του ονείρου!

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει -επιτέλους- και μας θυμίζει πως το καλοκαιράκι πλησιάζει και τυπικά, το καλύτερο δροσιστικό επιδόρπιο δε θα μπορούσε να είναι τίποτ' άλλο παρά μια λαχταριστή τούρτα παγωτό!

Όπως και να δοκιμάσεις αυτό το γλυκό, το σίγουρο είναι πως δε λιγώνεσαι, όσες κουταλιές κι αν φας. Το παγωτό εξάλλου, χειμώνα καλοκαίρι, αποτελεί το πιο λαχταριστό επιδόρπιο για κάθε στιγμή και δε γνωρίζει εποχή. Όταν λοιπόν, έρχεται σε συνδυασμό με την τούρτα τότε η απόλαυση γίνεται διπλή.

Φτιάξε την τούρτα που δημιούργησε και η Meghan Markle με τα χεράκια της για τα γενέθλια του Archie

Σήμερα θα απογειώσουμε τον ουρανίσκο μας

Μόνο 4 υλικά μπορούν να δημιουργήσουν μια μαγεία απόλαυσης μέσα σε λίγα λεπτά.

Για την τούρτα παγωτό θα χρειαστείς:

-500 γρ. κρέμα γάλακτος για γλυκά ή φυτική συνταγή

-120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι μέντας

-16 παγωτά sandwich

-τριμμένα μπισκότα oreo

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μέχρι να σφίξει! Λιώνουμε την σοκολάτα και την προσθέτουμε στην σαντιγί μαζί με την μέντα! Βάζουμε για λίγα λεπτά το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να δέσει!

Τοποθετούμε στην βάση μιας μεγάλης πιατέλας λίγο από το μείγμα (που έχουμε βγάλει από το ψυγείο) και στη συνέχεια προσθέτουμε σε στρώσεις τα σάντουιτς παγωτού εναλλάξ με την κρέμα και το τριμμένο μπισκότο. Ξεκινάμε με κρέμα-4 παγωτά στην βάση κρέμα-μπισκότο-παγωτά-κρέμα-μπισκότο κλπ.

Αφού ολοκληρώσουμε τις στρώσεις (θα πρέπει να έχεις τοποθετήσει 4 στρώσεις από παγωτά) κρατάμε λίγη ποσότητα από την σαντιγί στο ψυγείο και βάζουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια αφού έχει παγώσει ήδη το γλυκό μας, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μπισκότο και ξαναψύχουμε για άλλη μια ώρα!