Καλοκαίρι σημαίνει cocktails: Βρήκαμε τις 5 πιο εύκολες συνταγές

Καλοκαίρι σημαίνει cocktails: Βρήκαμε τις 5 πιο εύκολες συνταγές

Oι απόλυτες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τα cocktails αποτελούν αδυναμία όλων των ενηλίκων και τα έχουμε συνδυάσει απόλυτα με την παραλία, τον ήλιο και τις καλοκαιρινές βραδιές. Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά αλκοολούχα ποτά, τα οποία καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 5 από τις καλύτερες (και πιο εύκολες) συνταγές για σπιτικά cocktails. Δοκίμασε να τα φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου ή κάθε φορά που θες να χαλαρώσεις παρεά με ένα απολαυστικό ποτό. Η παρασκευή τους γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά και η γεύση τους θα σε αποζημιώσει.

Strawberry Margarita: Ποτέ πριν ένα «λουλούδι» δεν είχε τόσο ωραία γεύση (photos)

5 καλοκαιρινά cocktails που θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

https://www.instagram.com/p/CeURN7bumtQ

1) Gin tonic

Είναι ένα από τα πιο κλασικά ποτά όλων των εποχών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις λίγο τζιν και τόνικ σε ένα ποτήρι και να γαρνίρεις με λίγο πάγο και μια φέτα λεμόνι.

2) Λίτσι martini

Το Martini είναι άλλο ένα εύκολο κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι και έχει ως βάση την βότκα. Πάρε λίγο τζιν ή βότκα και ανακάτεψέ το με λίγο ξηρό βερμούτ σε ένα ποτήρι κοκτέιλ. Πρόσθεσε ελιές ή φλούδα λεμονιού, χυμό λίτσι, αλάτι και λίγο τσίλι.

3) Plum Splush

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το φτιάξεις είναι να ανακατέψεις μερικά δαμάσκηνα σε φέτες, ζάχαρη και ρούμι σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια, στράγγισε το ρόφημα και σέρβιρε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο.

4) Μαργαρίτα

Ένα από τα πιο δημοφιλή και απολαυστικά cocktails. Για τη μαργαρίτα θα χρειαστείς: 45 ml. τεκίλα, 45 ml. cointreau και 30 ml. χυμό λάιμ. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με πάγο και ανακίνησέ τα καλά για περίπου ένα λεπτό. Κάλυψε το ποτήρι με αλάτι και άδειασε εκεί το cocktail προσθέτοντας πάγο.

5) Mοjito

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς: 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 8 φύλλα δυόσμου, 50 ml. ρούμι, λίγη σόδα και μισό λάιμ.

Σε ένα ψηλό ποτήρι και πρόσθεσε λάιμ δυόσμο και ζάχαρη. Χτύπησέ τα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και στη συνέχεια πρόσθεσε τριμμένο πάγο και ρούμι. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά και ρίξε λίγη σόδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com