Το εναλλακτικό σοκολατένιο τιραμισού θα γίνει το γλυκό σου για το καλοκαίρι

Το εναλλακτικό σοκολατένιο τιραμισού θα γίνει το γλυκό σου για το καλοκαίρι

Θα το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι και θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Το τιραμισού είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα Ιταλικά γλυκά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κρεμώδες, γευστικό και πλούσιο σε γεύση, αποτελεί αγαπημένο γλύκισμα εκατομμύρια ανθρώπων.

Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές της αυθεντικής συνταγής. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο σοκολατένια εκδοχή του τιραμισού την οποία αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Η πιο εύκολη συνταγή για σνακ με τραγανά δημητριακά, καραμέλα και κανέλα

To πιο λαχταριστό σοκολατένιο τιραμισού- Η απόλυτη συνταγή

Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι παρασκευασμένος καφές
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας Kahlua (προαιρετικά)
28 μπισκότα σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε
100 γραμμάρια κουβερτούρα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Σκόνη κακάο

Εκτέλεση: Σε ένα φλιτζάνι ανακάτεψε τον καφέ, την κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κακάο και 4 κουταλιές της σούπας (1/4 φλιτζάνι) λικέρ καφέ. Στρώσε 14 μπισκότα σαβαγιάρ σε μονή στρώση στον πάτο ενός ταψιού. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής ή κουτάλι, περίχυσε τα σαβαγιάρ με 1/2 μείγμα καφέ.

Στη συνέχεια πάρε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το μασκαρπόνε, τη λιωμένη σοκολάτα, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, το υπόλοιπο λικέρ καφέ (αν χρησιμοποίησες) και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθέτησε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο ταψί σε μονή στρώση πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε και περίχυσέ τα με το υπόλοιπο μείγμα καφέ.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια. Τοποθέτησε μερικά σαβαγιάρ στην κορυφή του ταψιού. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σέρβιρε μόλις παγώσει. Καλή απόλαυση!

Αν πάλι είσαι λάτρης της κλασικής συνταγής για τιραμισού, δες την εκτέλεση βήμα-βήμα στο video που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com