Δροσερό σοκολατένιο κέικ με γέμιση μέντας

Δροσερό σοκολατένιο κέικ με γέμιση μέντας

Ξεχάστε τους κρόκους αυγών που πρέπει να τους χτυπάτε ξεχωριστά και τα ασπράδια που πρέπει να γίνουν μαρέγκα. Εκτελέστε αυτή τη συνταγή δροσερού σοκολατένιου κέικ με γέμιση από μέντα σε πολύ απλά βήματα.

Υλικά

Για τη βάση:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
1 και 1/2 σιρόπι σοκολάτας

Για τη γέμιση μέντας:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
1/2 - 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι δάκρυα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί (περίπου 25x35 εκατοστά).
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ένα μείγμα. Χύστε στο ταψί και ψήστε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί.
3. Σε ένα μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπήστε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Όταν η βάση του κέικ κρυώσει στρώστε από πάνω τη γέμιση, σκεπάστε το ταψί και βάλτε το για 20 λεπτά στο ψυγείο.
5. Λιώστε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
6. Αφήστε μετά λίγο το topping να κρυώσει και περιχύστε το κρύο γλυκό.
7. Σκεπάστε το πάλι και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.