Το πιο νόστιμο και ελαφρύ cake φτιάχνεται μόνο με 4 υλικά

Το πιο νόστιμο και ελαφρύ cake φτιάχνεται μόνο με 4 υλικά

Θα το φτιάξεις πανεύκολα και θα εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Το Magic cake, ή gateau magique, είναι ένα ελαφρύ Γαλλικό επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσεις. Το συγκεκριμένο κέικ ψήνεται σε ταψί (όπως τα κλασικά κέικ) η σύστασή του ωστόσο διαφέρει αισθητά.

Φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας όπως γάλα, αλεύρι και αυγά. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε για τις απογευματινές σου λιγούρες είτε ως κέρασμα στους καλεσμένους σου.

Τα 3 στρώματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι αυτό που το κάνουν να ξεχωρίζει. Το κάτω στρώμα έχει μια πιο σφιχτή, υφή σαν κρέμα. Η μεσαία στρώση είναι απαλή και κρεμώδης, ενώ η πάνω στρώση είναι ένα αέρινο σφουγγάρι χάρη στο χτύπημα των ασπραδιών.

https://www.instagram.com/p/CL7Sb5xiOOV

Η απόλυτη συνταγή για κέικ με 4 υλικά

Θα χρειαστείς: 4 κρύα αυγά χωρισμένα
¾ φλιτζάνι αλεύρι
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση: Παίρνουμε μια ψηλή, τετράγωνη φόρμα για κέικ, τοποθετούμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και μισό φλιτζάνι γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ανακατεύουμε με το υπόλοιπο γάλα.

https://www.instagram.com/p/ChItKiOurPC

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει μια παχύρευστη μαρέγκα. Ενώνουμε τα 2 μείγματα ώστε να γίνουν 1 και το ρίχνουμε στην φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το κέικ από τον φούρνο τοποθετούμε ένα πηρούνι και αν βγει καθαρό, το γλυκό μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει το λιγότερο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!

Tips για να πετύχεις το τέλειο κέικ

1) Δώσε έμφαση στον χρόνο ψησίματος. Είναι προτιμότερο να ψήσεις το κέικ περισσότερη ώρα παρά λιγότερη.

2) Η τετράγωνη φόρμα για κέικ είναι η καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο γλυκό.

3) Ξεκίνα τη συνταγή με το μείγμα κρόκων-αλευριού και όχι με τα ασπράδια.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής. Καλή επιτυχία!

Πηγή κεντρικής: tasteofhome