Η συνταγή της ειδικού με βρώμη, κάσιους και φράουλα είναι το τέλειο σνακ για τη ζέστη

Η συνταγή της ειδικού με βρώμη, κάσιους και φράουλα είναι το τέλειο σνακ για τη ζέστη

Είναι η εποχή της φράουλας, είναι η εποχή που χτυπάει η ζέστη, είναι η εποχή που θες ένα σνακ γρήγορο, πριν ή μετά την προπόνηση, στην παραλία, το αυτοκίνητο ή το ταξίδι.

Φτιάξε αυτές τις μπάλες ενέργειας με λίγα υλικά και θα γλυκάνεις τη διατροφή σου χωρίς παραπανίσιες θερμίδες.

Με τη συνταγή της διαιτολόγου - διατροφολόγου Δήμητρας Γλυνού, θα φτιάξεις περίπου 10- 12 μπάλες ενέργειας με μόνο 123 Kcal ανά μερίδα, 11 γραμ. υδατάνθρακες, 4 γραμ. πρωτεΐνη και 8 γραμ. λιπαρά.

Γιατί κάσιους; Ανάλατα, ωμά κάσιους. Ένα τέταρτο κούπας κάσιους έχει 314 θερμίδες και 13.3γρ. υγιεινού λίπους, καθώς επίσης και πρωτεΐνη, ίνες και βιταμίνη Ε. Θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολύ περισσότερο.

https://www.instagram.com/p/CtPBA7Loe2m

Γιατί χουρμάδες; Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, οι χουρμάδες είναι καλή επιλογή για άτομα με δυσκοιλιότητα, ενώ έχουν και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει οτι μπορούν να αποτελέσουν γλυκό σνακ για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Γιατί βρώμη;Η βρώμη περιέχει μία κατηγορία ινών που ονομάζεται βήτα-γλυκάνες. Αυτός ο τύπος ινών, σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει τις ορμόνες της πείνας και επιβραδύνει την πέψη έτσι ώστε να νιώθεις πιο χορτάτος μετά από την κατανάλωσή της και για περισσότερη διάρκεια.

ΥΛΙΚΑ

  • 2φλ. ωμό κάσιους
  • 6 χουρμάδες
  • 60γρ. βρώμη
  • 3 / 4 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 50γρ. σιρόπι σφενδάμνου
  • 1 κ.σ. σπόροι κάνναβης ή σπόροι chia
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 / 4 κ.γ. αλάτι
  • 200γρ.-300γρ. φράουλες φλιτζάνια φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κάσιους στο multi.

Στην συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε τους χουρμάδες, την καρύδα, το σιρόπι σφενδάμνου, σπόρους επιλογής, βανίλια και αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε ή πολτοποιούμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Οι μπάλες ενέργειας της Khloe Kardashian με λίγα υλικά είναι ιδανικές για δίαιτα

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/