Οι «κρεμώδεις» τορτίγιες κοτόπουλου με λιγότερες από 400 θερμίδες

Οι «κρεμώδεις» τορτίγιες κοτόπουλου με λιγότερες από 400 θερμίδες
Pexels

Καθώς διανύουμε τον Ιανουάριο, πολλοί είναι όσοι επικεντρώνονται στην υγεία και τη φυσική τους κατάσταση σε μια προσπάθεια να χάσουν τα κιλά των γιορτών.

Καθώς διανύουμε τον Ιανουάριο, πολλοί είναι όσοι επικεντρώνονται στην υγεία και τη φυσική τους κατάσταση σε μια προσπάθεια να χάσουν τα κιλά των γιορτών. Μπορεί ωστόσο να τους φαίνεται δύσκολο να βρουν απλές, υγιεινές και διατροφικές συνταγές, για να απολαύσουν χωρίς ενοχές.

Αν λάβουμε υπόψη ότι πολλοί είναι και όσοι τώρα δίνουν προτεραιότητα στην άσκηση ή στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε μεταπροπονητικά γεύματα. Το κοτόπουλο για παράδειγμα είναι μια προτιμώμενη επιλογή επειδή αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των μυών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτή η συνταγή με ginger ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην απώλεια βάρους

Μετά την άσκηση, το κρέας πρέπει να συνδυάζεται με κάποια ποιοτική πηγή υδατανθράκων. Έτσι, η ειδικός σε θέματα γυμναστικής Ellena Hoad αποκάλυψε τη συνταγή της για κρεμώδεις τορτίγιες κοτόπουλου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, οι οποίες διαθέτουνμόλις 395 θερμίδες ανά μερίδα. Η γκουρού της υγείας και του ευ ζειν, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα @ellena_fit στο διαδίκτυο, ανέβασε το σχετικό βίντεο στο TikTok με λαχταριστά πλάνα από το νόστιμο πιάτο.

Στη συνέχεια μοιράστηκε τα απλά βήματα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

Συστατικά (για 4 άτομα)

340 γραμμάρια κοτόπουλο

60 γραμμάρια τυρί τσένταρ

100 γρ. τυρί κρέμα

30 γρ. ξινόκρεμα

Τέσσερις τορτίγιες

Λάδι χαμηλών θερμίδων

Καρύκευμα Fajita

Αλάτι και πιπέρι

Σπανάκι

Γλυκό καλαμπόκι

Μαύρα φασόλια

Χυμός λάιμ

Εκτέλεση

Για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις αυτό το υγιεινό γεύμα, απλά τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και πασπάλισέ το με γενναιόδωρες δόσεις από το καρύκευμα fajita. Στη συνέχεια, ρίξε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι, βάλε το λάδι και μετά το κοτόπουλο, το οποίο θα πρέπει να συνεχίζεις να το γυρίζεις μέχρι να ψηθεί καλά. Στη συνέχεια, το κόβεις και το τοποθετείςσε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το σπανάκι, το γλυκό καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια, το τσένταρ, τον χυμό λάιμ, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος.

Ανακάτεψε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν πλήρωςομοιόμορφα. Στη συνέχεια, προσθέτεις τη γέμιση στιςτορτίγιες, φροντίζοντας να διπλώνονται καλά. Τοποθέτησε κάθε τορτίγια κάτω από το γκριλ για περίπου δύο με τρία λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβεις στη μέση και τις σερβίρεις!

Το νόστιμο σνακ διαθέτει μόλις 395 θερμίδες.

IMG_4197.jpeg