Άκης Πετρετζίκης: Μεσογειακά αυγά Benedict

Άκης Πετρετζίκης: Μεσογειακά αυγά Benedict

Το πιο yummy πρωινό.

Υλικά: Για τα ψωμάκια
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο
200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα
Για την ντοματοσαλάτα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για την hollandaise αβοκάντο
1 αβοκάντο
60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για τα αυγά ποσέ
6 αυγά, μεσαία
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
πιπέρι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com