Άκης Πετρετζίκης: Καλαμαράκια τηγανητά

Άκης Πετρετζίκης: Καλαμαράκια τηγανητά

Aγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά: 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. σιμιγδάλι
30 γρ. καλαμποκάλευρο
600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα αγιολί
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 πιπεριά τσίλι
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
1 πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, σε φέτες
μυρωδικά, φρέσκα
πάπρικα

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com