Η πιο εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά που θα σε «σώσει» τις βραδιές του φθινοπώρου
Ο φθινοπωρινός καιρός πολλές φορές δεν είναι για όλους ευχάριστος. Ένα εύκολο κέικ σοκολάτας όμως, σίγουρα κάνει την κατάσταση πιο εύκολη.
Είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και το κρύο έχει αρχίσει να γίνεται πιο αισθητό. Όπως πιο αισθητό είναι πια ότι ο ήλιος δύει νωρίτερα και άρα είμαστε περισσότερες ώρες από πριν χωρίς φως.
Ειδικά στην Ελλάδα που ο ήλιος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της, το να μην υπάρχει φως μάς κάνει να χάνουμε την ανεβασμένη διάθεση που είχαμε την περίοδο του καλοκαιριού και να πέφτουμε σε μια μίνι «κατάθλιψη».
Ε, λοιπόν αυτό το πανεύκολο Wacky cake ή κέικ σοκολάτας είναι το αντίδοτο στην ακεφιά του φθινοπώρου.
Και το καλύτερο είναι πως έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου!
Τι είναι το Wacky Cake;
Το Wacky κέικ γεννήθηκε από ανάγκη όταν ορισμένα συστατικά που απαιτούσαν ψήσιμο ήταν σπάνια.
Η συνταγή γίνεται χωρίς γάλα ή αυγά.
Αντίθετα, ένας συνδυασμός σκόνης κακάο, ξιδιού και λαδιού δίνει στο κέικ την χαρακτηριστική του υφή και γεύση.
Το κέικ σοκολάτας αναμειγνύεται απευθείας στο ταψί, όπως συμβαίνει σε πολλά από τα αγαπημένα μας dump cakes.
Συστατικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας κρυστάλλους στιγμιαίο καφέ ή 2 κουτ. στιγμιαίος καφές εσπρέσο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Frosting σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπεν μαρί αναμειγνύουμε τα πρώτα έξι υλικά (μέχρι το αλάτι, όπως παρουσιάζονται πιο πάνω).
Κάνουμε 3 λακκούβες στο μείγμα αυτό με το αλεύρι και στη μία ρίχουμε το λάδι, στην άλλη το ξύδι και την τρίτη τη βανίλια.
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω το νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε μέχρι περίπου 35 λεπτά και ελέγχουμε με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο το κέικ μας.
Το αφαιρούμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας.