To πιο νόστιμο χοιρινό με μπύρα από τη Νίκη Μερκούρη

To πιο νόστιμο χοιρινό με μπύρα από τη Νίκη Μερκούρη

Μια συνταγή πεντανόστιμη που ταιριάζει στην εποχή. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1 κουτί μπύρα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμό από δύο πορτοκάλια
2 κομμένα κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι θρούμπι
500γρ καροτάκια μπέιμπι
500γτ ρύζι μπασμάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές
2. Όταν πάρει χρώμαμ σβήνουμε με τη μπύρα και τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το ξύσμα, τα κρεμμύδια, το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσει για μια ώρα
3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ρύζι με βούτυρο, ρίχνουμε το ανάλογο νερό και αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
4. Τοπουετούμε από πάνω τα καρότα και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου
5. Σερβίρουμε χοιρινό με ρύζι και καρότα

Να σημειώουμε ότι η αναλογία για το ρύζι μπασμάτι είναι 1 ρύζι - 2 νερό.