Η γαλλική ζεστή σοκολάτα που είναι καλύτερη από έτοιμο μείγμα
Μια απολαυστική, φίνα ζεστή σοκολάτα, ιδανική για τις στιγμές που θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου με κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
Πλούσια, βελούδινη και αθεράπευτα απολαυστική, αυτή η ζεστή σοκολάτα δεν έχει καμία σχέση με τα έτοιμα μείγματα του εμπορίου.
Η μαύρη σοκολάτα μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να πάρεις παραπάνω φυτικές ίνες
Είναι η μικρή καθημερινή πολυτέλεια που αξίζεις, ένα τελετουργικό θαλπωρής για τα κρύα απογεύματα ή τις στιγμές που θέλεις απλώς να χαλαρώσεις και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Με αγνά υλικά και έντονη γεύση σοκολάτας, αυτή η συνταγή σε προσκαλεί να μετατρέψεις μια απλή κούπα σε εμπειρία, ακριβώς όπως θα τη συναντούσες στις σελίδες ενός αγαπημένου γυναικείου περιοδικού.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
280 γρ. (10 oz.) σοκολάτα υγείας 60%–70% κακάο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. βανίλια
Σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζέστανε το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει μόλις να σιγοβράζει. Απομάκρυνε από τη φωτιά.
Πρόσθεσε τη σοκολάτα και άφησέ τη να σταθεί για 5 λεπτά. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να λιώσει και να αποκτήσεις ένα λείο, βελούδινο αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί, ξαναβάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, μόνο για να βοηθήσεις τη σοκολάτα να λιώσει πλήρως.
Μοίρασε τη ζεστή σοκολάτα σε μικρά φλιτζάνια τύπου ντεμιτάς ή εσπρέσο. Αν θέλεις, ολοκλήρωσε με μια γενναιόδωρη κουταλιά σαντιγί.