Το κέικ των «αγγέλων»

Το κέικ των «αγγέλων»

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα με πολύ απλά υλικά.

Υλικά
7 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
300 γραμμάρια (2 και 1/2 φλιτζάνια) ζάχαρη
120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κοσκινισμένο αλεύρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να φτιάξετε μια όχι πάρα πολύ σφιχτή μαρέγκα (οι άκρες της να παίρνουν το σχήμα μπούκλας).
2. Σταδιακά προσθέστε 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη (μια μία κουταλιά) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει περισσότερο (οι άκρες της να στέκονται ίσιες).
3. Ανακατέψτε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέστε τα στη μαρέγκα ανά τέταρτο φλιτζανιού αναδιπλώνοντας ελαφρά.
4. Ρίξτε το μείγμα σε μια αβουτύρωτη φόρμα (καλύτερα μια ψηλή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών και ύψους 13 εκατοστών) και ψήστε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς στην πιο χαμηλή σχάρα.
5. Αφαιρέστε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε και όταν κρυώσει καλά ξεφορμάρετε απλά πιέζοντας τα πλαϊνά της φόρμας.
6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

DPG Network