Γιγαντιαία μπισκότα
QUEEN.GR
Φτιάξτε αυτήν τη συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μεγάλα μπισκότα, μαλακά από μέσα που θα λατρεύετε να μασουλάτε.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
330 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ.
3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ αναμείξτε καλά το λιωμένο βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη.
4. Προσθέστε και τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αυγό και αναμείξτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
5. Προσθέστε και τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατέψτε.
4. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε μέσα και τα δάκρυα σοκολάτας και φτιάξτε μπισκότα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί (4 κουταλιές της σούπας ζύμης για κάθε μπισκότο χωρίς να την πατήσετε καλά).
5. Αφήστε κενό ανάμεσα τους για τι θα απλώσουν λίγο και ψήστε για 13-15 λεπτά μέχρι οι άκρες να φρυγανιστούν ελαφρά.