Γλυκό: κέικ μανταρινιού με σιρόπι κανέλας

Γλυκό: κέικ μανταρινιού με σιρόπι κανέλας

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το απόλυτα φθινοπωρινό γλυκό, τώρα που τα πρωτοβρόχια πλησιάζουν.

Υλικά
300 γραμμάρια (2 μεγάλα) μανταρίνια στα τέσσερα, χωρίς τους σπόρους
1 και 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
125 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
3 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
1/3 του φλιτζανιού κορν φλάουρ

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ ύψους 6 εκατοστών και διαμέτρου 20 εκατοστών και στρώστε της χαρτί ψησίματος.
3. Ρίξτε σε μία κατσαρόλα τα μανταρίνια, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και 1 και 3/4 του φλιτζανιού νερό.
4. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά φέρτε το μείγμα σε βρασμό και βράστε με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 15 λεπτά.
5. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα μανταρίνια και αφήστε το σιρόπι να κρυώνει.
6. Επεξεργαστείτε τα μανταρίνια στο μπλέντερ μέχρι να έχετε έναν ωραίο πουρέ.
7. Στο μεταξύ χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
8. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
9. Προσθέστε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το κορν φλάουρ και τον πουρέ μανταρινιού και συνεχίστε το χτύπημα.
10.Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50 λεπτά περίπου.
11. Εν τω μεταξύ σε μια μικρή κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά ξαναζεστάνετε το σιρόπι για 5-7 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
12. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά περιχύστε το με το μισό σιρόπι.
13. Σερβίρετε ζεστό μαζί με κρέμα γάλακτος υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ραντισμένο με το υπόλοιπο σιρόπι.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: δροσερό ζελέ μανταρίνι

Γλυκό: σοκολατένιο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας

Γλυκό: μπάρες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή