Υπέροχο ανδαλουσιανό γκασπάτσο για εκλεκτούς ουρανίσκους

Υπέροχο ανδαλουσιανό γκασπάτσο για εκλεκτούς ουρανίσκους

Μια ιδιαίτερη, εντυπωσιακή και κυρίως πεντανόστιμη σούπα, ως εναλλακτική για ένα τέλειο ορεκτικό έξω από τα συνηθισμένα.

Υλικά
75γρ. ψωμί χωρίς κόρα
1κ. ώριμες τομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. κύμινο
6κ.σ. ελαιόλαδο
5κ.σ. κόκκινο ξίδι
300ml νερό

Για τη γαρνιτούρα
100γρ. πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
100γρ. αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή τομάτα ψιλοκομμένη
2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες και κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση
1. Βάλτε το ψωμί σε ένα μπολ να μουλιάσει (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 15 λεπτά. Στραγγίξτε το να φύγει το περιττό νερό και βάλτε το στο multi.
2. Καθαρίστε τις τομάτες, κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τις στο multi μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και το κύμινο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές. Όσο δουλεύει το multi, ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο σιγά σιγά και τέλος το ξίδι. Θα δείτε το μείγμα να γίνεται πιο παχύρρευστο και να αλλάζει χρώμα. Προσθέστε λίγο νερό και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να το σουρώσετε πρώτα.
3. Ρίξτε και το υπόλοιπο νερό κατά βούληση, ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε εντελώς παχύρρευστο, ούτε νερουλό. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
4. Βάλτε τις πιπεριές, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την τομάτα και το φρυγανισμένο ψωμί σε μικρά μπολ ή σε μικρά πιατάκια και σερβίρετέ τα μαζί με το γκασπάτσο, σαν συνοδευτικά.