Queen.gr ρεπορτάζ: Φτιάξτε σε 4 πανεύκολα βήματα το πιο ερωτικό βαλεντινογλυκό!

Queen.gr ρεπορτάζ: Φτιάξτε σε 4 πανεύκολα βήματα το πιο ερωτικό βαλεντινογλυκό!

Η Φωτεινή από το Muffins 'n more μας δείχνει τον πιο γρήγορο και νόστιμο τρόπο για να «ρίξουμε» το Βαλεντίνο μας.

Χρόνια πολλά Βαλεντίνες, πολλές αγκαλιές, πολλές αγάπες και πολύς έρωτας σήμερα. Καλά όλα αυτά, προσγειωθείτε τώρα παρακαλώ στην πραγματικότητα και ας το συζητήσουμε λιγάκι.

Από τη μία έχουμε τις celebrity τύπου Mila Kunis που και τον τσίμπησαν τον κούκλο και του ζητάνε μεγάλα αρκουδάκια, λουλούδια και σοκολατάκια και από την άλλη έρχεται ο κυνικός εαυτός και σας δίνει ένα χαστούκι που πονάει το μάγουλο. Εμείς είμαστε μαζί του γιατί καλός ο Άγιος Βαλεντίνος, αλλά πρέπει να είναι η παρουσία του καθημερινή, να τον μνημονεύετε όπως την Παναγία κάθε φορά που σας πιάνει τρόμος και φωνάζετε "παναγίτσα μου", για να πάει κάπου αυτή η σχέση. Για να σας αποδείξουμε πως αν και ελάχιστα ρομαντικές παίρνουμε το μέρος σας αυτή τη σημαντική μέρα, συνομωτήσαμε με το πιο γλυκό κορίτσι της ζαχαροπλαστικής, τη Φωτεινή από τα Muffins & more και σας φτιάξαμε το πιο ερωτικό γλυκό μέσα σε 10 λεπτά. Τι θα χρειαστείτε; Διαβάστε προσεκτικά και θα χαμογελάσετε με ανακούφιση.

Αγοράστε ένα έτοιμο κέικ απλό και στρογγυλό. Εάν είστε σε μεγάλα κέφια και θέλετε να το φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας εμείς σας έχουμε παρακάτω τη συνταγή του κέικ μας Red Velvet που θα σας κάνει να δακρύσετε από νοστιμιά. Προμηθευτείτε ένα τετράγωνο καπάκι από τάπερ μεσαίου μεγέθους, πολύχρωμα sprinkles από τα πλησιέστερο super market, 330 ml κρέμα γάλακτος και λίγη ζάχαρη άχνη (δύο κουταλιές χρειάζεστε όλες κι όλες) και κάποιο πλαστικό στολίδι-καρδούλα-λουλουδάκι της αρεσκείας σας (μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από τη Φωτεινή).

  • Ξεκινάμε! Τοποθετούμε το καπάκι του τάπερ στη μέση του κέικ και κόβουμε ομοιόμορφα ό, τι περισσεύει φτιάχνοντας ένα τετράγωνο.
  • Παίρνουμε δύο κομμάτια τα βάζουμε στην πάνω μεριά και δεξιά μεριά του τετραγώνου το γυρνάμε και τσουπ έχουμε μία καρδούλα.
  • Το επόμενο βήμα είναι η σαντιγύ. Ακουλουθήστε τα βήματα που σας παραθέτουμε από κάτω και στη συνέχεια απλώστε πάνω στην καρδούλα σας.
  • Καθαρίστε τυχόν ατέλειες, πασπαλίστε με τα πολύχρωμα sprinkles και τοποθετήστε το διακοσμητικό σας που μπορεί να είναι ακόμα και οδοντογλυφίδα με κολλημένο ένα χαρτάκι με ερωτικό μήνυμα.

Το γλυκό σας είναι έτοιμο και έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για μαλλιά, νύχια, κουτσομπολιό με τις κολλητές και ανεύρεση του πιο σέξι εσώρουχου.

Κορίτσια τρεχάτε και χρόνια σας πολλά!

Red Velvet Cake

Υλικά
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο 
1 κ.γ. αλάτι 
1 κ.γ. σόδα
2 αυγά
1 κούπα λάδι (προτιμότερο ηλιέλαιο) 
1 κούπα ξινόγαλο ( ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%)
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. 
• Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 24 εκ., το αλείφουμε με λάδι καλά και το αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι. Το αφήνουμε στην άκρη.
• Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. 
• Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών υλικών και χτυπάμε ή με μίξερ χειρός ή στο μίξερ πάγκου σε μέτρια ταχύτητα για ένα λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. 
• Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια καθαρή οδοντογλυφίδα όταν το τρυπήσουμε 
• Bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.
• Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10' και έπειτα ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε σχάρα στραγγίσματος για να κρυώσει εντελώς.

Για τη σαντιγί

• Τοποθετούμε ένα ανοξείδωτο μπολ ή μια μικρή κατσαρόλα στην κατάψυξη γι να παγώσει για περίπου 1 ώρα.
• Μετά από 1 ώρα, βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη και χτυπάμε μέσα σε αυτό με το μίξερ χειρός, 330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή και περισσότερο.
• Χτυπάμε συνεχόμενα σε μεγάλη ταχύτητα για 3-5 λεπτά.
• Προς το τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για να γλυκάνει.
• Η σαντιγί μας είναι έτοιμη όταν έχει πήξει αρκετά και δεν πέφτει από το σκεύος αν το γυρίσουμε ανάποδα! Προσέξτε όμως, γιατί το υπερβολικό χτύπημα θα κόψει τη σαντιγί και τότε είναι για πέταμα

Muffins & more

muffinsn@yahoo.com

http://www.facebook.com/Muffinsnmore

Διαβάστε επίσης:

Μomix report: το Queen.gr βρέθηκε στο πρώτο μπαρ με μοριακά ποτά και τα ήπιε όλα

Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στην επίσημη παρουσίαση Maison Martin Margiela για το H&M και σας τα λέμε όλα

Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου "Closer", του Sartorialist στη γαλλική μπουτίκ Colette

Queen.gr αποκλειστικό: ταξιδέψαμε στο Saint-Tropez και ζήσαμε 3 μέρες σαν αληθινοί Tropeziens (φωτος)

Queen.gr αποκλειστικό: Ταξιδέψαμε μέχρι το Saint- Tropez και φωτογραφίσαμε τις χειμερινές βιτρίνες όλων των μεγάλων οίκων μόδας

Queen.gr αποκλειστικό: τρυπώσαμε πρώτοι στο bazaar υψηλής ραπτικής του Γιώργου Ελευθεριάδη και σας τα λέμε όλα