Ζελέ πορτοκαλιού με κρέμα Cointreau

Ζελέ πορτοκαλιού με κρέμα Cointreau

Μια πρωτότυπη συνταγή ζελέ πορτοκαλιού με άρωμα γαρίφαλου.

 

«Μεθυσμένα» πορτοκάλια αρωματισμένα με γαρίφαλα σε ένα δροσερό γλύκισμα.

Υλικά
12 γαρίφαλα
12 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) «ψιλή» ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνης
1/3 του φλιτζανιού (4 κουταλιές της σούπας) Cointreau

Για την κρέμα Cointreau
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουταλιές της σούπας Cointreau

Εκτέλεση
1. Βάλτε από ένα γαρίφαλο σε τέσσερις φόρμες για πουτίγκες (νταριόλ) χωρητικότητας 1/2 φλιτζανιού η καθεμία (125 ml). Ξεφλουδίστε καλά 6 πορτοκάλια, αφαιρέστε όλο το λευκό κομμάτι και πάνω από ένα μπολ (για να μη χάσετε τους χυμούς) με το χέρι σας ξεχωρίστε την ψίχα τους σε κομμάτια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε τη μεμβράνη από την ψίχα των πορτοκαλιών. Μοιράστε τη καθαρή σάρκα στις τέσσερις φόρμες και πατήστε τη πολύ καλά.
2. Στύψτε 4 πορτοκάλια και μαζί με το χυμό που κρατήσατε από πριν στο μπολ, το ξυλάκι κανέλας, 120 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη και 4 γαρίφαλα μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Στο μεταξύ μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στύψτε τα να φύγει η περίσσεια νερού και προσθέστε τα στο ζεστό χυμό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας Cointreau. Ανακατέψτε να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει. Μοιράστε το στις φόρμες με τη σάρκα πορτοκαλιού, φροντίζοντας να τραβήξετε τη σάρκα στο κέντρο για να πάει το ζελέ παντού. Βάλτε τα φορμάκια σας στο ψυγείο για μία νύχτα.
4. Στύψτε και τα υπόλοιπα 2 πορτοκάλια και λεπτοτρίψτε τη φλούδα τους. Βάλτε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια «ψιλής» ζάχαρης και τα υπόλοιπα 4 γαρίφαλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να σιροπιάσει, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας Cointreau και ανακατέψτε. Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει.
5. Για την κρέμα Cointreau χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί έως ότου διαμορφώνουν μαλακές αιχμές. Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας τα ζελέ σας σε πιάτα. Περιχύστε με το σιρόπι πορτοκαλιού και συνοδέψτε με μια κουταλιά κρέμας Cointreau.

Διαβάστε επίσης:

Καραμελωμένες φέτες ανανά

Δροσερή mousse γιαουρτιού αρωματισμένη με εσπεριδοειδή

Κεράσια σε σιρόπι από λικέρ αμυγδάλου