Πεντανόστιμα και διαιτητικά muffins με βατόμουρα και δημητριακά
QUEEN.GR
Αφράτα και λαχταριστά όπως τα κανονικά.
Με πολύ λιγότερες θερμίδες, υγιεινά και απίστευτα νόστιμα, αυτά τα muffins θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt και θα γίνουν από τα αγαπημένα σας σνακ.
Υλικά
1 1/2 κούπα πίτουρο σιταριού
1 κούπα άπαχο γάλα
1/2 κούπα σάλτσα μήλου χωρίς γλυκαντικά
1 αβγό
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1κ.γ. baking powder
1/2κ.γ. αλάτι
1 κούπα βατόμουρα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για muffins. Αναμείξτε το πίτουρο με το γάλα και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τη σάλτσα μήλου, το αβγό, τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίξτε μέσα το μείγμα με το πίτουρο και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε τα αλεύρια, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder. Ρίξτε το μείγμα τους στο πρώτο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες των muffins.
3. Ψήστε τα muffins για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι οι κορυφές τους να «αναπηδάνε» πίσω όταν τις πιέζεις.