Σουπιές σβησμένες με κρασί

Σουπιές σβησμένες με κρασί

Τώρα που ο καιρός ανοίγει -ώρα του ήταν- θα αρχίσουμε να ξεχυνόμαστε στις ταβέρνες για θαλασσινά αλλά και να αντικαθιστούμε τα κυριακάτικα δείπνα με το κρέας με ψάρια στη σχάρα ή το γκριλ. Δοκιμάστε να εντάξετε στην διατροφή σας και θαλασσινά όπως οι γαρίδες ή οι σουπιές. Οι σουπιές γίνονται εξαιρετικές γεμιστές με ρύζι αλλά στην περίπτωση που δεν μπορείτε να διαθέσετε τόσο χρόνο, μπορείτε πολύ απλά να τις κάνετε κρασάτες με μυρωδικά και κουκουνάρι.

Υλικά

1½ κιλό σουπιές

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κούπα κουκουνάρια

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Καθαρίζετε τις σουπιές και τις πλένετε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάλτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Βάζετε τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρώμα και στη συνέχεια βάζετε τις σουπιές να σωταριστούν ελαφρά.

2.Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα φύλλα δάφνης και το κουκουνάρι και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

3.Τσεκάρετε το φαγητό τακτικά μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Όταν μαλακώσουν οι σουπιές σας, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο λαδάκι. Σερβίρεται ζεστό με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!