Η βασίλισσα Ελισάβετ τρώει καθημερινά το ίδιο νόστιμο και πανεύκολο σάντουιτς

Τι κι αν μπορεί να έχει ό,τι θέλει, η Ελισάβετ προτιμάει την πιο απλή συνταγή.

Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας φαγητό. Όλοι. Κι αν δεν είναι ένα, θα είναι 2-3 επιλογές με πιάτα που θα μπορούσαμε να τρώμε έως και καθημερινά. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ξεκάθαρα μία από εμάς.

Τι κι αν είναι η κεφαλή της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας και θα μπορούσε να έχει τα πάντα για κυρίως πιάτο, σνακ ή επιδόρπιο, το αγαπημένο της σάντουιτς, αυτό με το οποίο συνοδεύει το απογευματινό της τσάι είναι ο πιο απλός συνδυασμός υλικών.

Τι είναι αυτό;

Η βασίλισσα Ελισάβετ τρώει καθημερινά σάντουιτς με βούτυρο και μαρμελάδα

Ο βασιλικός σεφ Darren McGrady που δούλευε στο παλάτι του Buckingham έκανε ένα βίντεο για το κανάλι του στο YouTube, μέσα στο οποίο περιγράφει ένα απογευματινό τσάι και τι αυτό περιλαμβάνει για την Ελισάβετ.

London Sport GIF by Lord's Cricket Ground

Ο McGrady που δούλευε εκεί για 15 χρόνια αποκάλυψε πως η μονάρχης απολαμβάνει το σάντουιτς με βούτυρο και μαρμελάδα, όσο απλό και καθημερινό και να φαίνεται.

«Η βασίλισσα απολαμβάνει σάντουιτς με βούτυρο και μαρμελάδα από μικρό κορίτσι. Απλό. Ψωμί με μαρμελάδα και λίγο βούτυρο, συνήθως μαρμελάδα φράουλα. Φτιάχνουμε τη μαρμελάδα στο κάστρο του Balmoral από τις υπέροχες σκωτσέζικες φράουλες από τους κήπους», ακούγεται να λέει ο σεφ στο βίντεο.

Πώς μπορείς κι εσύ να το φτιάξεις:

-Παίρνεις δύο φέτες ψωμί του τοστ.

-Αλείφεις και στις δύο πλευρές μαλακό βούτυρο.

-Προσθέτεις τη μαρμελάδα της επιλογής σου.

-Βάζεις τη μία φέτα ψωμί πάνω στην άλλη.

-Αν θέλεις να κόψεις το σάντουιτς σε μικρό στρογγυλό μέγεθος -τα λεγόμενα «pennies» από το μέγεθος της παλιάς πέννας που είχαν ως νόμισμα στην Αγγλία-, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό κουπ πατ. Εναλλακτικά, μπορείς να το απολαύσεις ως έχει.