Τι αλκοόλ ταιριάζει με τη ζεστή σοκολάτα; 4 ιδέες για να διαλέξεις

Αν η απλή ζεστή σοκολάτα είναι το αγαπημένο σου χειμωνιάτικο ρόφημα, τότε το αλκοόλ μπορεί να την κάνει ακόμα πιο spicy.

Στο κρύο που έχει έρθει, η ζεστή σοκολάτα είναι το ιδανικό ρόφημα για όλους. Ειδικά για εσένα που χαλαρώνεις το απόγευμα με μια κούπα ζεστής σοκολάτας, το να επενδύσεις στο αλκοόλ για να φτιάξεις μια spicy σοκολάτα, είναι το βήμα που χρειάζεται να κάνεις.

Τι αλκοόλ ταιριάζει όμως στη ζεστή σοκολάτα;

Το amaretto με την υπέροχη αμυγδαλωτή γεύση, ταιριάζει άψογα με κάθε είδους ζεστή σοκολάτα.

Α θες μια πιο μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα, δοκίμασε να προσθέσεις τεκίλα μαζί με σκόνη τσίλι, κανέλλα και γάλα βρόμης.

Αν προτιμάς τη ζεστή σοκολάτα με σαντιγί, τύπου βιενουά, πρόσθεσε βότκα.

Αν πάλι σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή δοκίμασε λικέρ, τύπου κουμκουάτ.

Τι σημαίνει αν κάνει άσπρη κρούστα η σοκολάτα

Βασική συνταγή για ζεστή σοκολάτα:

480 γρ. γάλα
2-4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. κουβερτούρα

Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρείς το μισό και το κρατάς ζεστό σε μια κούπα.
Στο υπόλοιπο ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε), το κακάο και ξεκινάς να το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.

Χαμηλώνεις τη φωτιά και ζεσταίνεις το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο. Αφαιρείς από τη φωτιά, προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και αυτή.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.

https://www.tiktok.com/@literary_ashley/video/6758519003741834501

Τι είναι η άσπρη κρούστα που σχηματίζεται στην αγαπημένη σου σοκολάτα

Αυτή η λευκή κρούστα που έχει η σοκολάτα σε ορισμένα σημείο προέρχεται από την ζάχαρη ή το λίπος. Η αλήθεια είναι πως εκ πρώτης όψεως αυτή η εμφάνιση μας προβληματίζει όμως η σοκολάτα δεν έχει χαλάσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καταναλωθεί.Η κρούστα από την ζάχαρη δημιουργείται όταν η σοκολάτα μένει για αρκετό καιρό σε μέρος με υγρασία. Η ζάχαρη απορροφά την υγρασία, οπότε αν η σοκολάτα βρίσκεται σε ζεστό και υγρό μέρος, η ζάχαρη θα αποκτήσει υγρασία και θα στεγνώσει, αφήνοντας αυτούς τους λευκούς λεκέδες.

Πώς θα κόψεις τη σοκολάτα:

https://www.tiktok.com/@ideatimes/video/6999872127453138182

Αν θα κόψεις τη σοκολάτα για το ρόφημα μόνη σου, δες πώς θα το κάνεις γρήγορα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μπάρα σοκολάτας που έχει συνολικά 6 σειρές με 4 τετράγωνα (την κλασική μπάρα δηλαδή) και ένα μαχαίρι. Το πρώτο κόψιμο της μπάρας πρέπει να γίνει διαγώνια. Θα γίνει στην αρχή του τρίτου τετράγωνου της σοκολάτας από πάνω. Δες το βίντεο ακριβώς στο σημείο που πρέπει να κόψεις την σοκολάτα.Πάρε το ένα κομματάκι που θες να φας και ώρα για παζλ. Ναι καλά κατάλαβες, πρέπει να ενώσεις τα υπόλοιπα κομμάτια για να αναδημιουργήσεις τη σοκολάτα και να φαίνεται σαν να μην έφαγες ποτέ το κομμάτι που μόλις πήρες. Φαντασία και γεωμετρία θα «συναντηθούν» και δες το βίντεο για να καταλάβεις πώς ακριβώς!