Φτιάξτε μόνη σας γευστικά και αφράτα Pretzel

Δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο για να μάθετε να φτιάχνετε τα πιο αφράτα Pretzel. Φρεσκοψημένα- γλυκά ή αλμυρά, τα pretzel, είτε έχετε μάθει την τεχνική 'λάσσο' είτε τα ζυμώνετε πιο απλά και συμβατικά, έχουν ακαταμάχητη γεύση. Δείτε τα υλικά και αφού φτιάξετε το ζυμάρι, παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πώς θα τα φτιάξετε όσο πιο όμορφα!

Yλικά

1/2 λίτρο γάλα
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1/2 φλυτζάνι τσ. ζεστό νερό
1/2 φλυτζάνι τσ. ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλυτζανιού τσ. ελαιόλαδο
4-5 φλυτζάνια του τσ. αλεύρι
Καλαμποκάλευρο για να πασπσλίσετε το ταψί
1 λίτρο νερό
1 ασπράδι αυγού
Χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα

Κατόπιν:

-Ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το βράσετε

-Αναμειγνύετε το ζεστό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι μέσα σε ένα μπωλ

-Προσθέτετε 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χυλός. Το αφήνετε να φουσκώσει για 45΄μέχρι ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

-Ρίχνετε κατόπιν το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνετε 10΄περίπου σε αλευρωμένη επιφάνεια ή αφού περάσετε τον πάγκο με αντικολλητικό σπέυ (θα βρείτε σε μεγάλα super market)

-Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια και σχηματίζετε με το κάθε κομμάτι της ζύμης μία κορδέλα μήκους 10-12 εκ. Φτιάχνετε τα pretzel ως εξής: Πιάνετε το κάθε κομμάτι από τις δύο άκρες και τις γυρίζετε προς το κέντρο σε σχήμα καρδιάς που στο τέλος καταλήγει σε έναν κόμπο σαν "χ", έτσι ώστε το ψωμάκι ν' αποκτήσει το χαρακτηριστικό σχήμα με τις τρεις τρύπες. Αφήνετε τα pretzel να ξεκουραστούν για 10΄περίπου. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε με τον πρώτο τρόπο του βίντεο στριφογυρίζοντας σαν λάσσο στον αέρα, δοκιμάστε να το τυλίξετε στον πάγκο.

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο C και πασπαλίζετε ένα ρηχό ταψί με καλαμποκάλευρο. Βράζετε 1 λίτρο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεματάτε τα pretzel για 30 δευτερόλεπτα και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετείτε στο ταψί.

-Αλείφετε τα pretzel με ασπράδι αυγού και πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Τα ψήνετε 15΄.

Καλή επιτυχία!