Όχι άλλο «τίποτα»! Όχι άλλο «τίποτα»!

Νίκος Συρίγος
Όχι άλλο «τίποτα»! Όχι άλλο «τίποτα»!

Λένε πως πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Αυτά για τον κόσμο των business. Η δουλειά βλέπεις, είναι μέρος της ζωής. Δεν είναι μόνο ζωή. Το πραγματικά σπουδαίο θα ήταν το ρητό να είναι: «Πίσω από κάθε ευτυχισμένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα». Αλλά το «γλυκό» χαλάει στο εξής: Οι άντρες, κορίτσια, είμαστε ευτυχισμένοι και μόνοι μας. Όχι γιατί δεν σας έχουμε ανάγκη, αλλά γιατί ο άντρας δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τον Θεό των μικρών πραγμάτων. Αυτόν που σου χαρίζει απλόχερα την ευτυχία σε έναν καφέ, μια μπύρα, μια βραδιά με μπάλα με τους κολλητούς… Αυτόν που ολοένα και περισσότερο αποφεύγετε να συναντήσετε εσείς. Πολλές οι σκέψεις, λίγες οι λέξεις πια κορίτσια. Κι όσο περισσότερο βυθίζεστε στις σκέψεις σας, τόσο λιγότερο μας μιλάτε… Λάθος. Μέγιστο. Και γιατί ως γνωστόν «η πιο χαζή γυναίκα, ο πιο έξυπνος άντρας» αλλά και διότι το ακόμη πιο γνωστό «-Τι έχεις; -Τίποτα…», όσο περνάει ο καιρός προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερες… καταιγίδες. Ποια «Μήδεια» και χαζομάρες… Γυναίκα που έχει μαζέψει πολλά «τίποτα» μέσα της, είναι κράμα «Ελ Νίνιο» και «Κατρίνα» μαζί… Μην σου τύχει. Αλλά σου τυχαίνει… Και χάνεις την μπάλα! Γιατί λες μα πως φτάσαμε ως εδώ… Πως γίναν τα «τίποτα» βουνό και δεν μπορούμε όχι να το ανέβουμε αλλά ούτε καν να το αντικρίσουμε. Μας λιώνει…

Και κάπου εκεί, ο πρίγκιπας του παραμυθιού γίνεται ξανά βάτραχος. Λάθος. Στην καλύτερη γίνεται γάιδαρος και στη χειρότερη γουρούνι. Ναι, αυτός που έκανες όνειρα γίνεται εφιάλτης. Ή έτσι τον βλέπεις εσύ… Αδιάφορο (κι ας ρώταγε…), ψυχρό (κι ας σε γουστάρει ακόμη…) και παρτάκια (κι ας σε αγαπάει…).

Τον καταδικάζεις χωρίς καν να τον δικάσεις… Χωρίς καν να του δώσεις το δικαίωμα όχι να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά τη σχέση σας. Όλο αυτό που είχατε φτιάξει μαζί… Έχει χάσει το τρένο, πριν περάσει. Για το «τίποτα». Αυτολεξεί.

Δεν ξέρω πώς έχετε στο μυαλό σας τον άντρα κορίτσια. Αλλά σας ορκίζομαι ότι είναι μόνο ένας άντρας… Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ανήκετε στο ίδιο, ανθρώπινο είδος. Έχει δυο χέρια, δύο πόδια, έναν εγκέφαλο, μια καρδιά αλλά και μια ψυχή… Αυτή που κάποτε αγαπήσατε. Αυτή που κάποτε σας φαινόταν μεγαλειώδης…

Ξέρω, ξέρω… Να ψάξουμε ακόμη περισσότερο για να σας κατανοήσουμε. Να δούμε τις ανάγκες σας… Αλλά εδώ ολόκληρος Φρόιντ και σήκωσε τα χέρια ψηλά… Πώς να τα βγάλει πέρα ο Μπάμπης από το Κερατσίνι, ο Μηνάς από την Κηφισιά και ο Γιώργος από τη Σαλαμίνα… Που πρέπει να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για το μεροκάματο. Που τρέχει όπως κι εσύ… Αλλά δεν χάνεται. Που κάθε σκέψη είναι και λέξη… Κι όχι «τίποτα». Γυναίκες της ζωής μας… Όχι άλλο «τίποτα». Να χαρείτε… Κυριολεκτικά: Να χαρείτε!

Χρόνια σας Πολλά…

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εδώ.