Όλα όσα, ένας άντρας, ντρέπεται να σου πει…

Νίκος Συρίγος
Όλα όσα, ένας άντρας, ντρέπεται να σου πει…

Ντρέπομαι να σου πω πολλά. Ότι πονάω. Ότι αγαπάω. Ότι κλαίω. Ότι φοβάμαι. Έχω κι άλλα. Όλα όσα, ένας άντρας, ντρέπεται να σου πει…

Λένε πως οι γυναίκες είναι πολλές φορές παγιδευμένες στην εικόνα τους. Πως φοβούνται μην τσαλακώσουν την εικόνα τους. Πως τρέμουν μην τσαλακωθούν… Μην νομίζετε πως και οι άντρες πάμε πίσω. Κι αν το νομίζετε, κάνετε λάθος. Είμαστε άνθρωποι κι εμείς. Το θυμίζω.

Και ξέρετε, φοβόμαστε. Ντρεπόμαστε. Και ντρεπόμαστε που φοβόμαστε. Μέγα δράμα.

Και ντρεπόμαστε να σας πούμε ότι φοβόμαστε. Τι; Ένα κάρο πράγματα… Ίσως όχι τις κατσαρίδες αλλά το να μην… σκοτώσουμε την κατσαρίδα που θα σας τρομάξει. Να μην τα καταφέρουμε. Μεγάλος φόβος κορίτσια. Να μην τα καταφέρουμε γενικώς. Και ντρεπόμαστε να σας το πούμε.

Τι άλλο ντρεπόμαστε να σας πούμε; Ότι μας αρέσουν και εμάς τα χάδια… Δεν είμαστε από πέτρα. Κι άλλα έχουμε που ντρεπόμαστε να πούμε… Θέλεις να τ’ακούσεις; Ή εν προκειμένω να τα διαβάσεις; Θέλεις. Είτε από ενδιαφέρον πραγματικό για τους άντρες, είτε από περιέργεια… Άκου λοιπόν. Ή διάβασε.

Ντρέπομαι να σου πω ότι «σε θέλω». Γιατί φοβάμαι τη «χυλόπιτα». Την απόρριψη. Το «όχι». Κι ας είναι κάποιες χυλόπιτες παράσημο… Ότι τουλάχιστον προσπάθησες.

Ντρέπομαι να σου πω ότι πονάω. Κι όχι μόνο κυριολεκτικά. Αλλά και μεταφορικά. Πονάω. Κι εγώ. Έχουμε κι εμείς ψυχή κορίτσια, δεν είναι δικό σας προνόμιο.

Nτρέπομαι να σου πω ότι κλαίω. Από την ώρα που καταλαβαίνεις ότι είσαι αρσενικός ακούς «οι άντρες δεν κλαίνε». Ε, κλαίνε. Ακόμη και βλέποντας μια ταινία μελό. Αλήθεια.

Ντρέπομαι να σου πω ότι «μου λείπει και μένα η μάνα μου». Όπως σε σένα η δική σου. Για να μην με πεις «μαμάκια». Ή για να συντηρήσω το μύθο του σκληρού.

Έχω κι άλλα.

Ντρέπομαι να σου πω ότι «ζηλεύω». Όχι όπως εσύ αλλά με τον δικό μου τρόπο. Αλλά ζηλεύω. Κι όχι απαραίτητα ή μόνο τους άλλους άντρες… Ζηλεύω ό,τι σε κάνει να χαμογελάς. Να γελάς!

Ντρέπομαι να σου πω ότι φοβάμαι μην σε χάσω. Για να μην το πάρεις πάνω σου. Ή γι’αυτό το τραγικό ότι οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα… Τραγικό.

Κυρίως όμως ντρέπομαι να μην λέω ότι σ’αγαπάω… Γιατί σ’αγαπάω. Και μάλλον πρέπει να στο λέω κιόλας. Γιατί όπως λέει και η Χαρούλα «τι γλυκό να σ’αγαπούν και να σου το λένε…».



Stay tuned...