Οι έρωτες του Instagram, είναι έρωτες μιας χρήσης…

Νίκος Συρίγος
Οι έρωτες του Instagram, είναι έρωτες μιας χρήσης…
Instagram

Η Μαλβίνα, πολύ πριν γίνει όλο αυτό με τα social media, είχε πει ότι «υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους».

Ζούμε με ένα κινητό στο χέρι

Αλήθεια είναι αυτό. Ψέματα. Δεν ζούμε με ένα κινητό στο χέρι. Ζούμε μέσα από το κινητό. Όλα τα κάνουμε μέσα απ’αυτό. Μέσα από μια οθόνη. Φλερτάρουμε, ερωτευόμαστε, τρώμε, πίνουμε, κολυμπάμε μέσα από το κινητό… Για τους άλλους. Όχι για εμάς. Η Μαλβίνα, πολύ πριν γίνει όλο αυτό με τα social media, είχε πει ότι «υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους». Που να δεις τώρα, Μαλβινάκι… Κάργα διαφήμιση. Σχέσεις όχι για τις σχέσεις αλλά για το Instagram. Δεν ενώνουν ζωές, ψυχές αλλά λογαριασμούς. Τα φτιάχνουν και χωρίζουν. Μαλώνουν και μονιάζουν. Αγαπούν και μισιούνται.

Αλλά όχι ο ένας για τον άλλον

Για το… ακροατήριο. Τους followers. Λίγους ή πολλούς. Έναν ή δεκάδες. Εκατοντάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες… Ό,τι κάνεις με τον γκόμενο, τον άντρα ή τον εραστή σου, θα το… διοχετεύσεις με τον τρόπο σου στο Instagram! Θαρρείς κι ένα ολόκληρο κυβερνοσύμπαν, θα ασχοληθεί με το αν ακολούθησες ή… ξεακολούθησες το αμόρε! Και κάπως έτσι χάνεις την ουσία. Μπορεί και το αμόρε. Που μπορεί και να βαριέται όλο αυτό το νταβαντούρι… Μην σου πω ότι έχεις χάσει και τον εαυτό σου. Αλλά αυτό μάλλον λίγο σε ενδιαφέρει. Έχεις followers. Αυτό μετράει… Ζευγαράκια της μιας χρήσης, που πουλάνε ευτυχία με τη σέσουλα… Όχι κανονική. Την άλλη. Τη λαμπερή. Που έχει τη διάρκεια ενός βεγγαλικού.

Γιατί;

Γιατί βασίζεται στην εικόνα. Αναλογίσου πόσες εικόνες περνούν κάθε μέρα από τα μάτια σου και πόσες θυμάσαι την άλλη μέρα και θα καταλάβεις τη ματαιότητα του πράγματος. Άκου. Ερωτεύσου μια φορά για σένα. Όχι για τα social media. Έτσι για αλλαγή. Ερωτεύσου και κράτα το για σένα και για τον άλλον. Μόνο. Ερωτεύσου για τον έρωτα. Όχι για τη φήμη. Ερωτεύσου και απόλαυσε το… Άσε που τα πραγματικά σπουδαία, δεν θέλουν διαφήμιση. Είναι αέρας και νερό. Έχεις δει κανέναν να διαφημίζει ότι αναπνέει και ξεδιψάει; Άσε κάτω το κινητό. Πάρε αγκαλιά. Φίλα. Κάνε έρωτα. Αυτά.