Εκλογές 2015: Το Queen αναλύει το στυλ των πολιτικών αρχηγών!

Εκλογές 2015: Το Queen αναλύει το στυλ των πολιτικών αρχηγών!

Ο Τσίπρας 6S, ο παραδοσιακός Μεϊμαράκης, ο trendy Σταύρος Θεοδωράκης και όλα όσα εντοπίσαμε στις ενδυματολογικές επιλογές των υποψηφίων

Μπορεί να νομίζετε πως το στυλ των πολιτικών αρχηγών δεν είναι στοιχείο που λαμβάνουμε υπόψη μας καθώς βαδίζουμε προς την κάλπη, όμως οι επικοινωνιολόγοι διαφωνούν κάθετα. Όπως σε μια συνέντευξη για δουλειά, το ντύσιμο δίνει έξτρα "πόντους" στην εντύπωση που κάνετε στον πιθανό εργοδότη σας, έτσι και το ντύσιμο των πολιτικών αρχηγών έχει τη δική του σημασία και τα δικά του "κρυμμένα μηνύματα" για τους πιθανούς ψηφοφόρους!

Τι εντυπώσεις μας αφήνει το προσωπικό στυλ των υποψηφίων και ποιες θα ήταν οι αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν στο ντύσιμό τους;

Το Queen παίζει το ρόλο της "Fashion Police" και κάνει -με χιούμορ πάντα- τις δικές του εκτιμήσεις και... στιλιστικές αναλύσεις για το ντύσιμο των Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Φώφης Γεννηματά:

Αλέξης Τσίπρας

tsipras-7502 a8438

Μπορεί ακόμη ν’ απαρνιέται τη γραβάτα, όμως μέρα με τη μέρα, το στυλ του Αλέξη Τσίπρα αλλάζει όλο και περισσότερο. Από το Φεβρουάριο κι έπειτα, ο ίδιος έχει κάνει πολλές διαφορετικές επιλογές στο ντύσιμό του, προτιμώντας πιο καλοραμμένα κοστούμια και πιο κλασικά καθημερινά κομμάτια(εξ' ου και η το "Τσίπρας 6S"), χωρίς, πολλές φορές να παραλείπει τα κατάλληλα αξεσουάρ – μαντήλια, κασκόλ, μανικετόκουμπα. Πρόσφατα, μάλιστα, η επιλογή του να φορέσει ένα Moschino σακάκι(που φημολογείται πως κοστίζει 1400 ευρώ), ήταν κάτι που παρατήρησαν οι χρήστες των social media, οι οποίοι σατίρισαν με δικό τους τρόπο το γεγονός. Όσον αφορά, μάλιστα, το στυλ του στο τελευταίο debate, φαίνεται πως οι ενδυματολόγοι του κ. Τσίπρα πήραν μαθήματα από το... Σταύρο Θεοδωράκη, αφού το ποσέτ μαντηλάκι που φόρεσε στο σακάκι του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στοιχείο copy-paste από την εμφάνιση του επικεφαλής του Ποταμιού στο debate όλων των πολιτικών αρχηγών(oops!).

150915130217 7612 1baa0

Τι πρέπει να διορθώσει: Η εφαρμογή των κοστουμιών του είναι κακή 8/10 φορές.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

12003422 10153224033301275 7186380124600747788 n 10f21

Πιο κλασικός, παραδοσιακός και σταθερός είναι, όσον αφορά το στυλ του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τον βλέπουμε συνήθως με κοστούμια στις αποχρώσεις του navy blue, του μαύρου και του γκρι, ενώ η γραβάτα, στοιχείο-κλειδί στο χώρο της πολιτικής, παίζει συνήθως κυρίαρχο ρόλο στις εμφανίσεις του. Ακολουθεί, διαχρονικά, το ίδιο στυλ ντυσίματος και δύσκολα ξεφεύγει προς πιο χαλαρές ενδυματολογικές επιλογές.

Τι πρέπει να διορθώσει: Νομίζουμε πως δε θα του ταίριαζε κάποιο διαφορετικό στυλ, αν και θα προτιμούσαμε να επιλέγει πού και πού λίγο πιο ανοιχτόχρωμες κι ενδιαφέρουσες γραβάτες.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

2fccc42b1df336fa75fef399068cd5fb M 5e794

Δε φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα το ντύσιμό του και η σταθερή του επιλογή είναι το σκούρο γκρι κοστούμι, με ανοιχτό γαλάζιο σπορ πουκάμισο. Θα λέγαμε πως το ντύσιμό του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως παράλληλα είναι συμβατό με το ύφος που θέλει να περάσει προς τα έξω ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας.
Τι πρέπει να διορθώσει: Μάλλον πρέπει να προσέξει λίγο παραπάνω τα πουκάμισα που επιλέγει, γιατί μας δίνει την εντύπωση ότι φορά κάθε μέρα το ίδιο γαλάζιο πουκάμισο.


Σταύρος Θεοδωράκης

21F4F3C488CA8E067DC80DFA34AB8099 4d325

Από τους πολιτικούς που δε φοβούνται να κάνουν περισσότερους πειραματισμούς με το στυλ τους. Τον έχουμε δει και με γραβάτα και με ποσέτ μαντηλάκι, αλλά και με t-shirt μέσα από το σακάκι του και τζιν παντελόνι σε πιο χαλαρές εμφανίσεις. Σήμα-κατατεθέν του, το σακίδιο, που τον συνοδεύει από την εποχή που παρουσίαζε την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» (εμ, και που ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να αποχωριστεί – το βαρεθήκαμε). Ίσως ο πολιτικός αρχηγός με το κομψότερο στυλ τη δεδομένη στιγμή, αφού τα καλοραμμένα κοστούμια, αλλά και οι πιο casual, έως και… trendy εμφανίσεις του, προωθούν το νεανικό και ανανεωτικό μήνυμα που θέλει να περάσει το «Ποτάμι».

Τι πρέπει να διορθώσει: Καλό θα ήταν, μέσα σε τόσες εναλλαγές, να βρει, τελικά, το δικό του, προσωπικό στυλ, γιατί δεν ξέρουμε πώς να τον συνηθίσουμε.

Δημήτρης Κουτσούμπας

koutsoumpas a54f6

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. δεν πρέπει ν' ασχολείται ιδιαίτερα με το τι θα φορέσει, αφού το ντύσιμό του κινείται σχεδόν πάντα στο ίδιο μήκος κύματος: Μαύρο-γκρι σακάκι και είτε ανοιχτό γαλάζιο είτε λευκό πουκάμισο(κάπου εδώ αρχίζουμε ν' αναπολούμε τα μοναδικά outfits που μας χάριζε η Αλέκα Παπαρήγα).

Τι πρέπει να διορθώσει: Τίποτα. Φαντάζεστε τον Δημήτρη Κουτσούμπα με γραβάτα ή μαντηλάκι στο πέτο;

Φώφη Γεννηματά

upl55f10a568f1b7 9579d

Σακάκια παντού. Λευκό, γκρι, πορτοκαλί, πράσινο, μαύρο και σε κάθε λογής print και σχέδιο, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την αγάπη της για το key-piece του γυναικείου στυλ, που ποτέ δεν αποχωρίζεται. Δε διστάζει πολλές φορές να επιλέξει ταγέρ σε floral prints και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα πολύ έντονα χρώματα. Έκανε μια προσπάθεια να κινηθεί σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις με το ασπρόμαυρο ντύσιμό της στο debate, όμως η κακή εφαρμογή των ρούχων της αφαίρεσε «πόντους» στυλ. Bonus points, όμως, για το πολύ σωστό βάψιμο(βρείτε μας το τηλέφωνο του make up artist της, έκανε κοψίματα που θα ζήλευε ακόμη και η Kim Kardashian).

Τι πρέπει να διορθώσει: Πρέπει να πετάξει τουλάχιστον τα μισά σακάκια που έχει στη ντουλάπα της και να τα αντικαταστήσει με φορέματα.

Πάνος Καμμένος

15719047 d634c

Δε μας ενοχλούν τα χρώματα και οι γραβάτες που ο ίδιος συνήθως επιλέγει, αλλά η εφαρμογή των κοστουμιών του! Κάνει σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς, όμως τις περισσότερες φορές τα σακάκια του είτε σακουλιάζουν και μοιάζουν τουλάχιστον δύο νούμερα μεγαλύτερα, είτε είναι πολύ στενά. Ειδικά το ντύσιμό του στο debate των πολιτικών αρχηγών, ήταν από τα χειρότερά του, όσον αφορά την εφαρμογή. Επίσης, ο μόνος υποψήφιος που ποτέ, μα ποτέ, δεν αποχωρίζεται τις γραβάτες.

Τι πρέπει να διορθώσει: Εκτός από το ν’ αλλάξει το στιλίστα του, μάλλον πρέπει ν’ αλλάξει και το πρόγραμμα διατροφής του.

Εσείς τι "ψηφίζετε" στην... στιλιστική δημοσκόπηση του Queen; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια!