Birthday Girl! Η Meghan Markle είναι το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Birthday Girl! Η Meghan Markle είναι το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας

Και το «πρόσωπο» αυτό κλείνει σήμερα τα 41.

meghan markle south afrika

Aπό την «Rachel Zane» του «Suits», σε Δούκισσα του Sussex και από Δούκισσα του Sussex στην πιο περιζήτητη ομιλήτρια για θέματα γυναικείας χειραφέτησης και φυλετικής ισότητας, η Meghan Markle στα 41 χρόνια ζωής που «κλείνει» σήμερα σε αυτόν τον πλανήτη, έχει αλλάξει πολλούς ρόλους. Κάποιος θα το απέδιδε στις ερμηνευτικές της ικανότητες ως ηθοποιός. Εμείς θα ρίξουμε την «ευθύνη» στη διορατικότητα, στην προσαρμοστικότητα και στην ευελιξία της. Την ίδια στιγμή που μέσω Skype προτρέπει νεαρές φοιτήτριες να «δημιουργήσουν τον κόσμο στον οποίο θέλουν να ζήσουν», εκείνη το κάνει πράξη προσαρμόζοντας στα μέτρα της ακόμα και τον πιο απαρχαιωμένο θεσμό στη Βρετανική κοινωνία, την ίδια τη μοναρχία.

meghan markle paidaki

Η Μeghan Markle δεν είναι η χαριτωμένη νεαρά που παντρεύεται τον «πρίγκιπα» φοράει την τιάρα της και κουνάει με συστολή το χέρι της πίσω από τζάμια αυτοκινήτων. Δεν είναι η Kate Middleton και ούτε θέλησε ποτέ να γίνει. Η Meghan Markle είναι μία σύγχρονη γυναίκα που μεγάλωσε σε μία μονογονεϊκή οικογένεια, που είναι μιγάς, που έχει μάθει πως είναι να δουλεύεις όλη την ημέρα για να αμείβεσαι με ψίχουλα και πως είναι να παίρνεις χιλιάδες δολάρια για να είσαι public speaker ή για να πρωταγωνιστείς σε παραγωγές του Netflix. To κορίτσι που γεννήθηκε πριν από 41 χρόνια σαν σήμερα στο Los Angeles και κατέκτησε την Ευρώπη με τη χάρη, την έμφυτη αίσθηση του στυλ, τις αντισυμβατικές ενδυματολογικές της επιλογές, την αμεσότητα και τη φιλανθρωπική της δράση έδειξε στη «βαλσαμωμένη» βασιλική οικογένεια πώς το πρωτόκολλο μπορεί -και πρέπει- να παρακάμπτεται στο όνομα των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων. Και όταν κατάλαβε πως αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, απλά αποχώρησε από τη βρετανική αυλή σε μία κίνηση πρωτόγνωρη στα χρονικά της σύγχρονης μοναρχίας και των θεσμών.

Αλλά το έκανε και αυτό με τακτ. Γιατί όπως είχε πει και μία άλλη μεγάλη προσωπικότητα της Αγγλίας, ο Winston Churchill, «τακτ είναι η ικανότητα να λες σε κάποιον να πάει στον διάολο, με τέτοιο τρόπο που να τον κάνει να ανυπομονεί για το ταξίδι» και η Meghan ακριβώς «εκεί» έστειλε τους περιορισμούς που της επέβαλε μία ζωή στην οποία δεν χρειαζόταν να κάνει αυτό που είχε μάθει τόσα χρόνια, να παλεύει, απλά να υπακούει και να προσαρμόζεται.
Χρόνια πολλά, λοιπόν, στο κορίτσι που έγινε η γυναίκα που έμαθε να θέτει τους όρους της και «να παίζει» μόνο με αυτούς. Πράγμα που ξεφεύγει από τα στενά όρια της μόδας και από τα κλισέ του «πώς φόρεσε με τον δικό της τρόπο το bodycon φόρεμα» και μεταφέρετε στον τρόπο και την ποιότητα διαβίωσης που επιλέγει ο καθένας για τον εαυτό του.

https://www.instagram.com/p/CCo0l-QHWN9

Η Meghan είναι η «Δούκισσα» που γράφει μόνη της το δικό της «παραμύθι» και όταν δεν μπορεί να κρατήσει τους «δράκους» μακριά, μπαίνει στο αεροπλάνο και πετάγεται μέχρι τον Καναδά. Όλα είναι θέμα αποφάσεων και οπτικής!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 καφέ ζευγάρια σανδάλια για όλες τις καλοκαιρινές μέρες (και ώρες!)