Η Alexa Chung βρήκε το blazer που έχει «εγκρίνει» ο πρίγκιπας Κάρολος

Νατάσσα Σχοινά
Η Alexa Chung βρήκε το blazer που έχει «εγκρίνει» ο πρίγκιπας Κάρολος

Η εμφάνιση που «διδάσκει» το απόλυτο στυλ του χειμώνα.

Θυμάσαι ποια ήταν η πρώτη φορά που είδες την Alexa Chung σε κάποιο δρώμενο σχετικό με τη μόδα; Λογικά η απάντηση είναι αρνητική. Όχι γιατί δε σου έκανε εντύπωση. Όχι γιατί σε απατά η μνήμη σου, αλλά γιατί το fashion icon από τη Βρετανία έχει εξελιχθεί και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταπιαστεί με διάφορους τομείς, όπως αυτός της συγγραφής, του modelling και του fashion designing. Φαντάζει λες και πάντα ήταν «ένα» με τη μόδα, αποτελεί κομμάτι της και τον άνθρωπο στον οποίο εύκολα θα στραφείς, αν αναζητάς λίγη έμπνευση σε δυναμικό στυλ.

H Alexa είναι το cool girl που προτιμάει να κρατάει μία βάση από κλασικές επιλογές και πολύ μικρές και σπάνιες πινελιές ρίσκου. Θα φορέσει τα straight-leg jeans της με vintage sneakers ή θα επιλέξει ένα μπεζ κοστούμι και θα το συνδυάσει με chunky sandals. Πρόσφατα, ωστόσο, ένα άλλο outfit ήταν που μας έκανε εντύπωση. Όχι τόσο για κάποιο layering ή για το τελικό αποτέλεσμα -που, φυσικά, ήταν πολύ «Alexa»- αλλά για ένα συγκεκριμένο item που αποτέλεσε το κεντρικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα checked blazer που η ίδια χαρακτήρισε «εμπνευσμένο από τον πρίγκιπα Κάρολο».

https://www.instagram.com/p/CGfcFArAzrN

Πράγματι, ο πρίγκιπας Κάρολος πάντα αγαπούσε τα κλασικά σακάκια. Οι εμφανίσεις κατά τις οποίες τα έχει επιλέξει είναι σίγουρα πολλές και το γεγονός ότι αποτελεί επιρροή για το κοινό δεν είναι κάποια έκπληξη. Ακόμα κι όταν μιλάμε για την Chung. Ίσως ακριβώς επειδή μιλάμε για την Chung, που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη της για το ανδρόγυνο στυλ. Γιατί να το κάνει, άλλωστε, όταν ουσιαστικά με δύο ή τρία items -ένα φόρεμα / μία φούστα και ένα oversized blazer- μπορείς να έχεις άψογο στυλ, σαν να έχει σκιστεί μία σελίδα από περιοδικό μόδας.

Δες επίσης: Όλες θέλουμε να υιοθετήσουμε το oversized στυλ των αδερφών Olsen