Το 60s trend της Jackie Kennedy είναι το αξεσουάρ που δε θα αποχωρίζεσαι

Νατάσσα Σχοινά
Το 60s trend της Jackie Kennedy είναι το αξεσουάρ που δε θα αποχωρίζεσαι

Το head gear που επέστρεψε δυναμικά στη μόδα και έχει φορεθεί από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του χώρου.

Συχνά, δεν είναι εύκολο να βρεις το στυλ σου. Κατά πάσα πιθανότητα, θα περάσουν αρκετά χρόνια πειραματισμών μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θες. Κι αυτό θα είναι η βάση σου γύρω από την οποία θα έρχονται να προστίθενται ή να αφαιρούνται λεπτομέρειες που θα το εξελίσσουν και θα το αναβαθμίζουν στο επόμενο σκαλί της γενικότερης αισθητικής σου. Γι’ αυτό και έχεις τον νου σου στο τι συμβαίνει στη μόδα. Ακόμα και το παραμικρό αξεσουάρ μπορεί να είναι αυτό που θα δώσει τον φρέσκο αέρα που αναζητάς.

Αυτήν την περίοδο, ένα 60s trend μπορεί να είναι το σημείο στο οποίο έχει στραφεί η προσοχή σου. Και, αν δεν έχει στραφεί, ίσως θα έπρεπε, γιατί έρχεται κατευθείαν από ένα μεγάλο ίνδαλμα της μόδας, μία πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατάφερε να επηρεάσει τον πλανήτη, όχι μόνο από πολιτικής άποψης, αλλά από άποψη αισθητικής και συνολικής κουλτούρας. Η μόδα ανακυκλώνεται και, τώρα, ήρθε η ώρα τα headscarf της Jackie Kennedy -και όχι μόνο- να βρεθούν στο προσκήνιο.

jackie kennedy trend 1


Η Jackie έδινε σημασία στη λεπτομέρεια. Μπορεί το στυλ της να ήταν σοβαρό, αλλά δεν ήταν ποτέ βαρετό. Πάντα έβρισκε τον τρόπο, μία μικρή πινελιά, ώστε να το κάνει unique.

alexa chung headscarf

Το ίδιο trend υιοθέτησε και η Alexa Chung, δημοσιεύοντας μία αντίστοιχη φωτογραφία στις 8 Οκτωβρίου για να δηλώσει την πίστη της στο εν λόγω head gear με matching items.




Τα μαντήλια επιστρέφουν μέχρι και στην πασαρέλα, βλέποντας οίκους, όπως ο Christian Dior στη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2021 να το έχει επιλέξει ως βασικό στοιχείο των εμφανίσεων των μοντέλων.

Bonus tip: Είναι ο ιδανικός σύμμαχος για τις bad hair days.

Δες επίσης: 5 ντοκιμαντέρ μόδας που πρέπει οπωσδήποτε να προστεθούν στη watch list σου