H Gwyneth Paltrow είχε προβλέψει αυτό το trend 30 χρόνια πριν

Διονυσία Καλαποθαράκου
H Gwyneth Paltrow είχε προβλέψει αυτό το trend 30 χρόνια πριν

Το πιο ξεχωριστό fashion comeback της σεζόν είναι γεγονός!

Ήταν η εποχή που κρατούσε το χέρι του Brad Pitt και πήγαινε μαζί του στις Χρυσές Σφαίρες, που έπαιζε στο «Seven» και στο «Eρωτευμένος Σαίξπηρ», που κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Έμμα» και δήλωνε πλήρως αφοσιωμένη στην καριέρα της. Ήταν τα 90s, η περίοδος που η Gwyneth Paltrow μετατρέπονταν από Αμερικανίδα ντεμπιτάντ σε A-list ηθοποιό. Η περίοδος που οι διάσημες ερωτικές της σχέσεις και τα βραβεία, διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήταν η «στιγμή της» και εκτός από μία πλούσια λίστα με κινηματογραφικές επιτυχίες, η ξανθιά Hollywood star φρόντισε να μας αφήσει παρακαταθήκη από τότε και μερικά hot fashion trends.

gwyneth paltrow sakaki

Σαν το loose, δερμάτινο σακάκι που τη βλέπουμε να φοράει στο παρακάτω post. Φυσικά δεν είναι η μόνη που αποθέωσε το συγκεκριμένο fashion item στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η Jennifer Aniston και η Cindy Crawford κυκλοφορούσαν, επίσης, με ένα leather blazer τότε. Το φορούσαν πάνω από T-Shirts και baggy jeans, πάνω από slip dresses και midi φούστες με κασμιρένια πουλόβερ. Ήταν ο προπομπός της καθιέρωσης που δερμάτινου biker jacket σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα και η πιο δυναμική τάση που μπορούσε να υιοθετήσει μία γυναίκα εκείνη την εποχή. Κοντά στο mannish look αλλά όχι μακριά και από το rock style.

(Photo Credit: AP Images)
Σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, το αγαπημένο πανωφόρι της Paltrow αποτελεί το πιο fashionable σακάκι του 2020 (ίσως και του 2021) και παρόλο που αισθητικά θυμίζει τα 80s είναι καλό να γνωρίζουμε πως οφείλουμε τον σχεδιασμό του στα 90s και σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς, αμερικάνικους Οίκους Μόδας, όπως είναι ο Calvin Klein και ο Τommy Hilfiger. Αν έχεις κάποιο αντίστοιχο κομμάτι από την γκαρνταρόμπα της μαμάς σου, φέτος είναι η στιγμή να το αξιοποιήσεις.

Φόρεσέ το πάνω από ρομαντικά floral φορέματα με wellies (aka λαστιχένιες μπότες), με mom jeans και κορμάκια, με αέρινα mini dresses ή loose λεπτές παντελόνες και oversized πλεκτά. Θα δώσει μία ρετρό αίγλη και μία δυναμική νότα σε κάθε σου σύνολο και αυτό η Gwyneth Paltrow θα το ενέκρινε απόλυτα… τότε αλλά και τώρα!
Δες επίσης: Βρήκαμε τα πρώτα ζακετάκια του φετινού φθινοπώρου για stylish εμφανίσεις

https://www.instagram.com/p/CHA_kY_Jkg-