Τότε και τώρα: Η πορεία της Charlene Wittstock από τις πισίνες στα ανάκτορα

Τότε και τώρα: Η πορεία της Charlene Wittstock από τις πισίνες στα ανάκτορα

Ο κύκνος που δεν ήταν ποτέ ασχημόπαπο, απλώς έμαθε πώς να φορά σωστά τη κορώνα.

Μπορεί η Kate Middleton να τράβηξε περισσότερα βλέμματα πάνω της, αυτό όμως είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα μιας και η περίπτωση της Charlene Wittstock είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα.

Η νυν πριγκίπισσα του Μονακό γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε αλλά μεγάλωσε και έζησε το περισσότερο μέρος της ζωής της στη Νότια Αφρική, κουβαλώντας στο dna της ένα μείγμα από γερμανικές, αγγλικές και ιρλανδικές ρίζες, στις οποίες οφείλει και την εκθαμβωτική ομορφιά της.

Η ενασχόλησή της από νωρίς με την κολύμβηση και η μετέπειτα συμμετοχή της σε αγώνες και Ολυμπιακές Διοργανώσεις, τη βοήθησε τόσο να ξεχωρίσει όσο και να δημιουργήσει ένα αψεγάδιαστο σώμα, το οποίο «ντύνει» με ρούχα σε απλές, λιτές γραμμές, χωρίς ποτέ να ξεφεύγει σε υπερβολές ή πιο extravagant επιλογές.

Και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να καταλογίσεις κάποιο στυλιστικό λάθος στη Charlene, μιας και κάθε της εμφάνιση είναι προσεγμένη και στη παραμικρή λεπτομέρεια, γεγονός καθόλου τυχαίο μιας και λίγο μετά το 2000, όταν και γνώρισε τον πρίγκιπα Αλβέρτο, ξεκίνησε εντατικά μαθήματα «πριγκιπικής συμπεριφοράς» για να μπορέσει να ενταχθεί στον κόσμο των γαλαζοαίματων. Όσο για τις εμφανίσεις της πριν γνωρίσει τον Αλβέρτο, αποτελούνταν κυρίως από αθλητικά ρούχα και casual επιλογές, που ταίριαζαν στον έντονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που της επέβαλε η κολύμβηση.

Στη πορεία των χρόνων και όσο η σχέση της με τον Αλβέρτο προχωρούσε, η Charlene άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά με τη μόδα, να επισκέπτεται επιδείξεις και να κάνει φιλίες με μεγάλους σχεδιαστές, παραμένοντας πιστή ωστόσο στο «μίνιμαλ» στυλ της και τη διακριτικότητα που την χαρακτηρίζει τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως fashion icon.

Γι' αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο το, παρά την δόση υπερβολής του, γεγονός, πως πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό της μια άξια διάδοχο της Grace Kelly.