Greta Garbo: Το δυναμικό στυλ της γυναίκας που αγαπούσε τη μοναξιά

Νατάσσα Σχοινά
Greta Garbo: Το δυναμικό στυλ της γυναίκας που αγαπούσε τη μοναξιά

Όταν ένα από τα ινδάλματα του κινηματογράφου παραδίδει μαθήματα μόδας και προσωπικότητας.

«Δε μου αρέσει να μιλάω στους ανθρώπους, γιατί δεν μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου ικανοποιητικά. Δε λέω τα πράγματα που εννοώ», είχε πει η Greta Garbo που αν μπορούσε με κάποιον μαγικό τρόπο να ζει σήμερα θα ήταν 116 ετών.

Ατίθασο πνεύμα στην υπόσταση. Ανεξάρτητη και δυναμική. Μία γυναίκα που δεν είχε ανάγκη κανέναν. Το ένιωθε και το έδειχνε. Με κάθε τρόπο. Από τη συμπεριφορά της μέχρι τον τρόπο που ντυνόταν.



10 φορέματα του κλασικού κινηματογράφου που ταξίδεψαν τους θεατές σε άλλη εποχή

Η απλή και διαχρονική Garbo

Η Garbo ήταν μία γυναίκα που αγαπούσε την απλότητα. Όχι με έναν τρόπο που να προσεγγίζει την προχειρότητα, αλλά με εκείνον που εστίαζε στην κλασική αισθητική. Διαχρονική κομψότητα έχοντας ως βάση ρούχα – statement που μπορούν εύκολα να φορεθούν ως σήμερα.

greta garbo style2


Η Greta Garbo στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 1955

Αέρινα παντελόνια, φλατ παπούτσια, καμπαρντίνες, ακόμα και polo-neck μπλούζες πλαισίωναν την ντουλάπα της γυναίκας που θα έμενε αργότερα στην ιστορία.

greta garbo style8


Η Greta Garbo στη Νάπολη στις 13 Ιουλίου 1955.

Το tomboy με το ελεύθερο πνεύμα

Πολλές φορές, η ξακουστή Σουηδέζα έμοιαζε περισσότερο με ένα πολύ classy tomboy. Ένα πουκάμισο, ένα oversized παντελόνι και εσπαντρίγιες συνέθεταν το ιδανικό της look.

Μία εμφάνιση που την έκανε να νιώθει πρώτα απ’ όλα άνετα και μετά εξυπηρετούσε τους εκάστοτε κανόνες της μόδας. Γιατί ήταν ένα ελεύθερο πνεύμα και αυτό δε θα το άλλαζε για τίποτα και για κανέναν.

greta garbo style


Η Greta Garbo στη Σουηδία στις 17 Ιουλίου 1946.

«Μου αρέσει η θάλασσα. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι πάντα η λαχτάρα, το να στοχεύεις για κάτι που δεν μπορείς να έχεις» - Greta Garbo