Άννα Βίσση: Η βασίλισσα του glam rock έχει γενέθλια! Οι εμφανίσεις που θυμόμαστε ακόμη

Άννα Βίσση: Η βασίλισσα του glam rock έχει γενέθλια! Οι εμφανίσεις που θυμόμαστε ακόμη

Είναι μία από τις καλύτερες φωνές που πέρασε ποτέ από το ελληνικό πεντάγραμμο. Δεν ξεχωρίζει όμως μόνο με τις οκτάβες της αλλά και με το αντισυμβατικό, ιδιαίτερο στυλ της.

Η Άννα Βίσση έχει σήμερα γενέθλια και ίσως το ότι όλοι αναρωτιόμαστε ακόμα το πόσα κλείνει είναι στοιχείο που συντηρεί τον μύθο της. Οι «απόλυτες» άλλωστε δεν έχουν ηλικία, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των «πιστών» τους. Και η Άννα έχεις πολλούς από αυτούς.

Όλα αυτά τα χρόνια η τραγουδίστρια έχει ερμηνεύσει σχεδόν τα πάντα, από goth όπερα μέχρι ζεμπέκικα και ethnic hits (ποιος δεν θυμάται το «Μαγκαβαντού»;) Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision με total look Jean Paul Gaultier, έχει φορέσει μία από τις τελευταίες δημιουργίες του Gianni Versace -ένα iconic χρυσό φόρεμα, όταν τραγουδούσε στα Αστέρια το 1998- και ήταν μία από τις πρώτες Ελληνίδες τραγουδίστριες που επένδυσαν σε Haute Couture κομμάτια για τις εμφανίσεις τους στις πίστες.

«Νομίζω ότι ήμουν η πρώτη που επένδυσε σε ακριβό ντύσιμο πάνω στη σκηνή. Φόρεσα δερμάτινα και έφερα τα πάνω κάτω. Με κορόιδευαν γιατί τότε όλες έκαναν κοινότυπες επιλογές, μετά με δόξαζαν βέβαια», λέει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ελληνική Vogue. Kαι σήμερα, μετά από πολλά χρόνια δόξας αυτό το fashion icon έχει γενέθλια και εμείς κάνουμε την ενδυματολογική ανασκόπηση που αξίζει σε μία γυναίκα που φόρεσε τα sequin κοστούμια στην σκηνή όπως καμία άλλη.

Birthday Girl

Η Άννα Βίσση γιορτάζει σήμερα αφού είναι γεννημένη στις 20 Δεκεμβρίου 1957 (ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη). Η Ελληνοκύπρια σταρ μετρά 50 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής, εκατοντάδες επιτυχίες και ένδοξες στιγμές.

Η αρχή της καριέρας της έγινε με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 19ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή» το 1977. Λίγο αργότερα, την δεκαετία του '80 γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη και στιχουργό Νίκο Καρβέλα, με τον οποίο δημιούργησε τραγούδια που λατρεύτηκαν από το κοινό και την έφεραν στην κορυφή.

https://www.instagram.com/p/CHmLYWwMQvY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Άννα Βίσση, ξεχωρίζει για τις ενδυματολογικές επιλογές της, με κάθε της εμφάνιση να εκπέμπει στυλ, λάμψη και δυναμισμό. Έχει πειραματιστεί αρκετά στο πέρασμα του χρόνου με διαφορετικά style τα οποία καταφέρνει να προσαρμόζει επάνω της και αργότερα να τα απογειώνει με τον δικό της τρόπο.

https://www.instagram.com/p/CQnpivNj_t4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
2021vissi2

Το μαύρο είναι αναμφίβολα το αγαπημένο της χρώμα με αποτέλεσμα να το επιλέγει συχνά τόσο για τις on stage αλλά και για τις off duty εμφανίσεις της. Σακάκια με παγιέτες, βελούδο, metallic παντελόνια, κοστούμια και flare pants (καμπάνες) συνθέτουν τα εντυπωσιακά της outfits στη σκηνή.

https://www.instagram.com/p/CRzpW1iMayO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην καθημερινότητά της η Άννα Βίσση αγαπά τον αυθορμητισμό επιλέγοντας denim παντελόνια, t-shirts και cowboy μποτάκια. Τα καπέλα, τα μαύρα γυαλιά ηλίου και τα sneakers είναι τα fashion items που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ.



Η φιλία με την Patricia Field

Η Ελληνικής καταγωγής ενδυματολόγος Patricia Field, με πολλές σημαντικές συνεργασίες στην καριέρας της, όπως αυτή με τη σειρά «Sex and the City» και «Emily in Paris», διατηρεί στενή φιλία με την Άννα Βίσση. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εμφανιστεί μαζί ενώ η κορυφαία ενδυματολόγος δίνει συχνά το «παρών» σε συναυλίες της καλής της φίλης.

https://www.instagram.com/p/CR7wyGcCxOT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: @annavissiofficial



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Άννα Βίσση αγκαλιά με τον Αλβέρτο του Μονακό! Η λαμπερή εμφάνιση της τραγουδίστριας (photos)

Η Άννα Βίσση συνάντησε τη Monica Bellucci - Οι φωτογραφίες τους χέρι - χέρι