Το sophisticated σύνολο της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο έκρυβε τις πιο stylish λεπτομέρειες

Ναταλία Κατσακιώρη
Το sophisticated σύνολο της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο έκρυβε τις πιο stylish λεπτομέρειες

 Ποια είναι η avant garde σχεδιάστρια κοσμημάτων, γνωστή ως «Τhe Golden Greek», που επέλεξε η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού;

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε μαζί με την σύζυγο του Μαρέβα Μητσοτάκη και τις δύο κόρες του, στις ΗΠΑ, σε ένα ταξίδι που έγινε αποτίοντας τον απαιτούμενο φόρο τιμής στην συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Το πρωθυπουργικό ζεύγος βρέθηκε στον Λευκό Οίκο και συνομίλησε με τους Joe και Jill Biden, ενώ μετά ακολούθησε και δείπνο.

Εκτός από την πολύπλευρη σημασία που είχε αυτή η επίσκεψη, εκτός από τα γνωστά θέματα πολιτικής και επικαιρότητας, σχολιάστηκε φυσικά και το outfit που επέλεξε η Μαρέβα Μητσοτάκη για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η ίδια αποτελεί ένα διαχρονικό style icon, κάνοντας πάντα προσεγμένες και sophisticated εμφανίσεις. Εξάλλου η κυρία Μητσοτάκη είναι μία γυναίκα με αψεγάδιαστη αισθητική που έχει ασχοληθεί και επιχειρηματικά με την μόδα, αφού μαζί με την Δήμητρα Κολοτούρα δημιούργησαν το ελληνικό brand Zeus + Dione, ένα label γνωστό για την προβολή της ελληνικής δεξιοτεχνίας στο εξωτερικό.

Τις περισσότερες φορές η Μαρέβα Μητσοτάκη προτιμά απλά, minimal σύνολα για τις επίσημες εμφανίσεις της, με καθαρές γραμμές και basic χρωματική παλέτα. Και αυτή την φορά υπήρξε ιδιαίτερα κομψή, φροντίζοντας να φορέσει ένα σύνολο που τόνιζε διακριτικά την σιλουέτα της, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

https://www.instagram.com/p/CdqVt-pqFsc

Πιο συγκεκριμένα, την είδαμε με ένα ivory tailored παντελόνι με flared τελείωμα και ψηλή μέση. Από πάνω επέλεξε ένα turtleneck top σε satin υφή, σε ένα βαθύ blue black χρώμα, που τόνιζε το πρόσωπο. Αυτό, όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το μεγάλο μακρύ, χρυσό κολιέ που έκλεψε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο τέχνης της γλύπτριας και ζωγράφου Λίζας Σωτήλη με διαδοχικά, αλληλένδετα κομμάτια από μικρότερα γλυπτά, τα οποία συνδέονται και δημιουργούν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

Η Λίζα Σωτήλη

Η Λίζα Σωτήλη είναι γνωστή παγκοσμίως και με το όνομα «The Golden Greek», λόγω των εξαιρετικών της, avant garde κοσμημάτων, που την έκαναν διάσημη στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της στην Ιταλία σε ηλικία μόλις 16 ετών και υπήρξε η μόνη βοηθός του de Chirico στα μεγάλα έργα του, που χρηματοδοτήθηκαν από τον Αλέξανδρο Ιόλα. Κοσμήματα της έχουν μπει στις συλλογές των Salvador Dali, Rudolf Nureyev, Andy Warhol και Claudia Cardinale.

https://www.instagram.com/p/Bb-RqUmjyZA

Οι δημιουργίες της είναι ιδιαίτερα επιβλητικές, είτε πρόκειται για κολιέ, είτε για σκουλαρίκια, αντικαθιστώντας ακόμη και τα ρούχα σε κάποιες περιπτώσεις. Τα κοσμήματα της είναι πραγματικά έργα τέχνης, δουλεμένα στο χέρι και απόλυτα μοναδικά.