Mermaidcore: Η πιο hot τάση των τελευταίων red carpets που περιμένουμε να δούμε και στα Oscars

Ναταλία Κατσακιώρη
Mermaidcore: Η πιο hot τάση των τελευταίων red carpets που περιμένουμε να δούμε και στα Oscars

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

AP

Tο απόλυτο trend στο κόκκινο χαλί των μέχρι τώρα βραβείων ήταν το στυλ της γοργόνας. Μαργαριτάρια, κοχύλια και mermaid shapes αναμένονται και στα φετινά Oscars.

Το ντύσιμο σε ένα κόκκινο χαλί είναι από τα κορυφαία tasks που έχει να ξεπεράσει ένας ηθοποιός, άνδρας ή γυναίκα, αν και σίγουρα η θέση ενός άνδρα μπορεί να είναι κάπως πιο εύκολη. Γιατί ένα μαύρο, κομψό smocking αρκεί. Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια και καθώς η μόδα συνεχίζει να εξελίσσεται δεν είναι λίγες οι κυρίες της έβδομης τέχνης που έχουν χρησιμοποιήσει το red carpet look τους για να κάνουν το δικό τους statement. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μαύρη Dior κάπα της Natalie Portman στο κόκκινο των Oscars με τα ονόματα όλων των γυναικών που έπρεπε να συμμετέχουν ως υποψήφιες στην κατηγορία της σκηνοθεσίας.

Πέρα, όμως, από το politically correct υπάρχουν και πολλά trends, που αναδεικνύονται από το κόκκινο χαλί με τις δημιουργίες των κορυφαίων οίκων μόδας. Το πιο πρόσφατο και γνωστό micro trend ήταν το Barbiecore με ροζ και φούξια gowns να είναι η επιλογή πολλών κυριών. Στα πρώτα κόκκινα χαλιά του 2023, δηλαδή στα Golden Globes και SAG Awards, είδαμε πολλά διαφορετικά looks, κάποια περυχημένα, κάποια αποτυχημένα και άλλα που έκλεψαν ρτις εντυπώσεις.

Trend report: Οι 12 κορυφαίες τάσεις της άνοιξης του 2023 είναι εδώ

29th Annual SAG Awards - Arrivals

Η Julia Garner με Gucci(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

AP

Το Mermaidcore είναι το trend που περιμένουμε να δούμε και στα Oscars.

Ανάμεσα στα red carpets, λοιπόν, ξεχωρίσαμε ένα πρωτότυπο micro trend, που φαίνεται ότι έρχεται να αντικαταστήσει το Barbiecore και έχει μια πιο θαλασσινή αύρα. Μιλάμε για το Mermaidcore, δηλαδή την τάση αυτή που παίρνει έμπνευση από τη Μικρή Γοργόνα με το στοιχείο του παραμυθιού να είναι αυτό που δίνει και όλο το glam στη συγκεκριμένη τάση. Κοχύλια, πέρλες και μαργαριτάρια, όστρακα και mermaid shape είναι τα κυριότερα στοιχεία που είδαμε ήδη στο κόκκινο χαλί με το atelier Versace gown της Zendaya -την απόλυτη star των κόκκινων χαλιών- στα NAACP Awards να κηρύσσει και πάλι την έναρξη ενός νέου trend.

54th NAACP Image Awards - Arrivals

Η Zendaya με atelier Versace. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Invision

H Jessica Chastain, η Lily James και η Quinta Brunson φόρεσαν τρία διαφορετικά gowns που είχα το στυλ ενός όστρακου και λεπτομέρειες από πέρλες και κοχύλια. Η Angela Bassett κράτησε μία τσάντα κοχύλι, ενώ τα fishnet υφάσματα, τα corsets και τα εικονικά λέπια είχαν την τιμητική τους. Το απόλυτο Mermaidcore gown ήταν βέβαια η custom Gucci δημιουργία για την Julia Garner, με το υπέροχο χρώμα και τη συγκλονιστική mermaid γραμμή.

Britain BAFTA Film Awards 2023 Red Carpet

Η Lily James με Tamara Ralph (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Είναι η νούμερο ένα τάση, την οποία οι προβλέψεις θέλουν ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή και των Oscars 2023. Είμαστε εν αναμονή.

Oι καλύτερες Mermaidcore εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις: