Η πλεκτή ζακέτα είναι το καλύτερο πανωφόρι της άνοιξης για την Ευγενία Σαμαρά

Ναταλία Κατσακιώρη
Η πλεκτή ζακέτα είναι το καλύτερο πανωφόρι της άνοιξης για την Ευγενία Σαμαρά

Μην ψάχνεις τι jacket να αγοράσεις αυτή την άνοιξη. Κάνε μια βόλτα στη ντουλάπα σου και βγάλε μπροστά την πλεκτή ζακέτα σου.

Ας κάνουμε για μία φορά τη ζωή μας πιο εύκολη. Πώς; Με το να μπούμε στη νέα λογική του κόσμου της μόδας, που θέλει να περιορίζουμε τα ψώνια μας και να μην καταφεύγουμε πάντα στην εύκολη λύση, δηλαδή το shopping. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να αναπτύξουμε μία άλλη δεξιότητα μας: το styling. Να δούμε δηλαδή τα items που έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας, να τα αξιολογήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε όσες περισσότερες φορές μπορούμε.

Αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας για τη μεταβατική περίοδο της άνοιξης, κατά την οποία έχουμε ακόμη το περιθώριο να δουλέψουμε τα χειμερινά items της ντουλάπας μας, πριν μπούμε στο καθαρά καλοκαιρινό ντύσιμο. Και το πιο απαραίτητο αυτή την περίοδο, που τη μία έχει κρύο και την άλλη ζέστη, είναι να φοράμε το σωστό πανωφόρι. Και γιατί να αρχίσεις αμέσως να δημιουργείς μια νέα wish list και να μην ρίξεις μια ματιά στα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα ρούχα, που μπορείς μια χαρά να αξιοποιήσεις και τώρα; Τουλάχιστον η Ευγενία Σαμαρά αυτό έκανε και μας προτείνει το καλύτερο πανωφόρι για αυτές τις ημέρες.

Δύο τρόποι να φορέσεις το μαύρο τζιν τώρα όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή

https://www.instagram.com/p/Cm9mhegNmxX

Η printed ζακέτα της Ευγενίας Σαμαρά είναι το ανοιξιάτικο key item της ντουλάπας σου.

Την αγάπη της Ευγενίας στους Έλληνες σχεδιαστές την ξέρεις. Η ίδια προτιμά συχνά ρούχα από τη συλλογή της Βάσιας Κωσταρά, μίας σχεδιάστριας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα floral prints. Έτσι, λοιπόν, η Ευγενία φόρεσε μία πλεκτή ζακέτα με μαύρο φόντο και μωβ-lilac λουλούδια, αλλά και πράσινες λεπτομέρειες πάνω από ένα μαύρο παντελόνι και ένα αθλητικού τύπου bra top. Την ίδια μάλιστα ζακέτα είχε φορέσει και σε κόκκινη απόχρωση μέσα στο χειμώνα, αποδεικνύοντας ότι ένα εξαιρετικό κομμάτι με ιδιαίτερο shape και καλή ποιότητα μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε εποχή του χρόνου.

https://www.instagram.com/p/Cpsnqb4toWM

Η πλεκτή ζακέτα είναι ένα πανωφόρι εύκολο, μαλακό και άνετο, που σίγουρα φόρεσες το χειμώνα και έχεις ακόμη στη ντουλάπα σου. Συνδύασε τη με denims, φόρμες και wide leg παντελόνια για το γραφείο, αλλά και με τα sneakers και τα loafers της άνοιξης.