Οδηγός αγοράς: Τα 10 πολύχρωμα σακάκια της άνοιξης για να πεις αντίο στο μαύρο blazer

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 πολύχρωμα σακάκια της άνοιξης για να πεις αντίο στο μαύρο blazer
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Θες να κάνεις λίγο πιο όμορφη και ανοιξιάτικη τη μέρα σου; Με ένα σακάκι στα πιο ενημερωμένα χρώματα της σεζόν μπορείς να πιάσεις το vibe της νέας σεζόν.

Τα πανωφόρια της άνοιξης είναι από μόνα τους ένα τεράστιο κεφάλαιο της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου. Ξέρω ότι το shopping είναι ένα είδος cardio για σένα, όπως και για τις περισσότερες γυναίκες, αλλά όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο πεδίο, όπως το ελαφρύ πανωφόρι της άνοιξης, καλό θα ήταν να έχεις κάνει μια μικρή έρευνα για το θα συναντήσεις στα καταστήματα με βάση τις τάσεις της σεζόν, αλλά και για το ποια θα ήταν τελικά η κατάλληλη επιλογή για σένα. Προσωπικά θεωρώ τα σακάκια την ιδανική λύση και θα αιτιολογήσω φυσικά αμέσως την άποψη μου.

Αν και πέρασα μια φάση (αρκετά χρόνια), που θεωρούσα ότι το δερμάτινο jacket μου ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί την άνοιξη. Οπότε και το φορούσα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μεγαλώνοντας και βλέποντας τη νέα, δημιουργική πλευρά της μόδας ήθελα να ξεφύγω από το biker leather jacket μου, οπότε άρχισα να εξερευνώ το κομμάτι blazers, δηλαδή σακάκια. Και στις loose, oversized γραμμές βρήκα το νέο μου all day πανωφόρι, που το 2023 θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και bold.

blazers-(5).jpg

Όλα αυτά γιατί οι τάσεις της άνοιξης 2023 έχουν κάνει το σακάκι το κομμάτι κλειδί της γκαρνταρόμπας μας, φέρνοντας το χρώμα και τα περίτεχνα shapes στο προσκήνιο. Με άλλα λόγια; Ξέχνα για λίγο το tailored, μαύρο σακάκι σου και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη να τρέξει στη χρωματική παλέτα της εποχής. Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι κλασικές εκδοχές των neutrals όπως το μπεζ, το λευκό, το γκρι και το καρό print, που απευθύνονται σε σένα που ναι μεν θέλεις να αντικαστήσεις το μαύρο, αλλά δεν θέλεις να χάσεις το εύκολο styling.

https://www.instagram.com/p/Ck8607agkMd

Εγώ θα σου έλεγα να το τολμήσεις και να δεις κάποιες από τις ενδιαφέρουσες αποχρώσεις της άνοιξης με το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε να είναι τα τρία βασικά. Το olive είναι το δικό μου αγαπημένο, όπως και το lilac της λεβάντας που λειτουργεί ως ιδανική εναλλακτική στο ροζ. Τα prints είναι φυσικά πάντα καλοδεχούμενα, το ίδιο και τα πρωτότυπα υλικά, που δίνουν περίτεχνες υφές και εντυπωσιακό look και στα πιο κλασικά shapes.

Trend report: Οι 12 κορυφαίες τάσεις της άνοιξης του 2023 είναι εδώ

blazers-(1).jpg

Editor's choices: