Elizabeth Taylor: Το στυλ της ντίβας με τα «βιολετί μάτια»

Elizabeth Taylor: Το στυλ της ντίβας με τα «βιολετί μάτια»

Η «Κλεοπάτρα» της καρδιάς μας.

Η Elizabeth Taylor ήταν η επιτομή του χολυγουντιανού glamour της δεκαετίας του '50. Το κορίτσι με τα «βιολετί μάτια» και τα εβένινα στιλπνά μαλλιά, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα της μεγάλης οθόνης, καταφέρνοντας παράλληλα να απασχολεί το κοινό όχι μόνο για τα καπρίτσια της, αλλά και για το αστείρευτο ταλέντο της. Η δύο φορές τιμημένη με Oscar ηθοποιός, δεν ήταν άλλη μία γυναίκα στο χώρο του θεάματος. Τη μία στιγμή Κλεοπάτρα, την άλλη Virginia Woolf και ύστερα αγριόγατα, η λαμπερή star ήξερε να μεταμορφώνεται όπως καμία άλλη, σαγηνεύοντας το φακό με ένα της βλέμμα.

Η Elizabeth Taylor όχι μόνο συμφωνούσε με το motto της Marilyn Monroe «Diamonds are a girls best friend», αλλά το έκανε και πράξη στη ζωή της. Ιδιοκτήτρια μίας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές διαμαντιών στον κόσμο, η Taylor είχε στην κατοχή της 33,19 καρατίων διαμάντι Krupp και το Peregrina Pearl που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. «Πιστεύω πως είμαι ο φύλακάς τους, κάποιος που τα φυλάει, τα φροντίζει και τα αγαπάει. Όταν τα αντικρίζω είναι σα να μοιράζονται μαζί μου τη μαγεία τους», συνήθιζε να λέει η ντίβα του κινηματογράφου για τα περιβόητα διαμάντια της.

Βέβαια, εκτός από την αμύθητη συλλογή της από κοσμήματα, η διάσημη κυρία σφράγισε με το μοναδικό της στυλ μία ολόκληρη εποχή. Ακριβά υφάσματα, σπάνιες γούνες, δημιουργίες υψηλής ραπτικής, κάπες, τυρμπάν στο κεφάλι και δραματικό μακιγιάζ, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της που έγιναν και το σήμα κατατεθέν της.

Η Elizabeth Taylor όχι μόνο φόρεσε μερικά από τα ωραιότερα ρούχα με το πέρασμα των χρόνων, αλλά ήταν και μία από τις πρώτες γυναίκες που δημιούργησαν άρωμα με το όνομά τους, το «White Diamonds» και το «Passion».

Μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά η iconic «Dame» όπως την έχρισε η βασίλισσα Ελισάβετ θα είναι πάντα το πιο χαρισματικό βιολετί βλέμμα που πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.