Ρένα Βλαχοπούλου: H πιο στυλάτη χαρτοπαίχτρα

Ρένα Βλαχοπούλου: H πιο στυλάτη χαρτοπαίχτρα

Μία ντίβα από τα παλιά που όλοι αγαπήσαμε.

Η πιο αγαπημένη τρελοκερκυραία της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου έζησε όπως ακριβώς έπαιξε στα έργα της. Πάντα πρωταγωνίστρια και ποτέ σε δεύτερους ρόλους, το «μελανούρι» από το Νησί των Φαιάκων γεννήθηκε από τον έρωτα ενός αριστοκράτη και μίας υπηρέτριας. Στα δεκαέξι της θα τραγουδήσει για πρώτη φορά σε κάποιο ζαχαροπλαστείο της Σπιανάδας, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου. Κάπως έτσι και μετά από την παρέμβαση του εντυπωσιασμένου Μίμη Τραϊφόρου, μία νέα καλλιτέχνης βρίσκει το δρόμο της και το ελληνικό θέατρο κερδίζει ένα καινούργιο αστέρι.

Μπορεί τότε, η δημοφιλής ηθοποιός να τραγούδησε με δανεική τουαλέτα την οποία και πάτησε πέφτοντας κάτω φαρδιά πλατιά, αλλά δε θα αργήσει να εξελιχθεί σε μία ντίβα που θα ξεχωρίσει όχι μόνο για τη φωνή της αλλά και για τις στυλιστικές της επιλογές. Μακριά φορέματα με τεράστια ανοίγματα στο πλάι, μίνι φουστάνια, έντονες βάτες και εμπριμέ vintage τυπώματα είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

«Να μπούνε τα μπικουτί στο νερό, να βράσουν τα μπικουτί, να βάλω τα μαλλιά στο μπικουτί, να πάω μέσα, να βαφτώ, να φτιαχτώ, να βγάλω τα μπικουτί, να βάλω τις βλεφαρίδες, να βγω στη σκηνή, ν' αρχίσει το ιδρωτάρι, να φεύγει η βλεφαρίδα απ' το ιδρωτάρι, να ψάχνω να τη βρω. Τρελή, δηλαδή. Κάνω μια δουλειά τελείως παλαβή. Εμείς λεγόμαστε σοβαροί άνθρωποι;», σχολίασε κάποτε η μπριόζα αρτίστα προσθέτοντας, «καλά, σοβαρή στη ζωή μου είμαι. Απορώ με το επάγγελμα που κάνω, που είμαι τόσο στη ζωή ήσυχη και σοβαρή. Απορώ. Με τόση ζωή που έχω, τόση ζωτικότητα. Με τα κεντήματά μου, σαν τις νοικοκυρούλες, με τα μαγειρέματά μου, με τις κουρτινίτσες μου».

Η «βασίλισσα της τζαζ», όπως την αποκαλούσε ο Τύπος, ήταν η χαρά της ζωής, που με το κέφι και την τσαχπινιά της ξεσήκωνε το κοινό που ταυτιζόταν με κάθε της ρόλο, είτε ήταν μία «Παριζιάνα», είτε «Η θεία μου η χίπισσα», είτε «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι».

Μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσά μας, εμείς όμως σιγοψιθυρίζουμε «Σούζι τρως και ψεύδεσαι και τρως» και της κλείνουμε μέσα από τις τηλεοράσεις μας «Ραντεβού στον αέρα» απολαμβάνοντας τα καμώματά της σα να είναι η πρώτη φορά.

Βίβα Ρένα!