Μαίρη Χρονοπούλου: Mία γυναίκα του γλεντιού

Μαίρη Χρονοπούλου: Mία γυναίκα του γλεντιού

Το αλησμόνητο στυλ μίας μεγάλης κυρίας.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς της γενιάς της. Γέννημα θρέμμα Αθηναία, αποφοίτησε με αξιώσεις από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να πρωταγωνιστήσει ως star στις πιο ωραίες ταινίες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η μελαχρινή καλλονή μπορεί να τραγουδούσε «Έκλαψα χθες», αλλά στην πραγματικότητα σα γνήσια «γυναίκα του γλεντιού» έκλεινε το μάτι στο Φαίδωνα Γεωργίτση και έκανε τα αρσενικά να αναστενάζουν.

Η γόησσα της μεγάλης οθόνης υπήρξε μεγάλη πλανεύτρα αλλά και μαγκάκι. Φορώντας από cigarette παντελόνια και διάφανα πουκάμισα, μέχρι μίνι φορέματα σε γραμή άλφα και ξώπλατες μάξι τουαλέτες, η ντίβα Mαίρη ύμνησε το μαξιμαλισμό, τόλμησε το ανδρόγυνο και αποθέωσε τα φτερά, τα έντονα χρώματα, τα ακριβά υφάσματα και τα ψυχεδελικά print.

Η διάσημη star όντας πολύ μπροστά για την εποχή της, όχι μόνο ήταν από τις πρώτες που κάπνισαν στον κινηματογράφο, αλλά έπαιξε με το κομπολόι και δε δίστασε να ερωτευτεί έντονα και να προκαλέσει την κοινή γνώμη ποζάροντας γυμνή.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει αποσυρθεί λόγω προσωπικών προβλημάτων υγείας, εμείς όμως θα θυμόμαστε τη «μάνα είναι μόνο μία» που βλέπαμε στην τηλεόραση στην πρώτη μας νιότη και θα χαμογελάμε σε κάθε της ατάκα ως Έλενα Απέργη, Τζέλα Ραζή και Χριστίνα Ρίχτερ.

Μαίρη είναι μόνο μία!