Χριστίνα Ωνάση: το στυλ μιας γυναίκας που τα είχε όλα

Χριστίνα Ωνάση: το στυλ μιας γυναίκας που τα είχε όλα

Πώς ντυνόταν η διάσημη κληρονόμος;

Η Χριστίνα Ωνάση είχε πάντοτε όλα όσα θα ήθελε ένα κορίτσι της ηλικίας της να έχει. Γεννημένη το 1950 στη Νέα Υόρκη, η κόρη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που της παρείχε ό, τι ποθούσε. Ταξιδεύοντας μεταξύ Ελβετίας και Αμερικής, σπουδάζοντας στο Queens College και γνωρίζοντας τον κόσμο, η διάσημη γόνος προσπαθούσε να ισσοροπήσει μέσα της το τι σήμαινε πραγματικά να είναι μία Ωνάση, αλλά και να ξεφύγει από την τραγική μοίρα που ακολουθούσε το όνομά της. Δραστήρια επιχειρηματίας και δυναμική businesswoman, η Χριστίνα ανέλαβε νωρίς την αυτοκρατορία του πατέρα της χωρίς να προλάβει να αποδείξει πόσο ικανή ήταν.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 θα χάσει μέσα σε πέντε χρόνια τη μητέρα της, τον αδελφό της και τον πατέρα της με τον πιο τραγικό τρόπο και δε θα μπορέσει να συνέλθει ποτέ ξανά. Ο πόνος πνίγεται μέσα στο αλκοόλ, τα βαρβιτουρικά και το φαγητό οδηγώντας την περιζήτητη κληρονόμο από jet setter σε κυνηγό του ιδανικού γαμπρού, χωρίς τα σωστά αποτελέσματα. Το 1985 η νεαρή Ωνάσση θα γεννήσει την κόρη της Αθηνά, καρπό του έρωτά της με τον playboy Thierry Roussel, δίνοντας παράταση στην κατάθλιψη που την πνίγει όλο και πιο πολύ. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1988 θα ακολουθήσει και εκίνη το τραγικό τέλος των Ωνάσηδων, αφήνοντας την κόρη της μοναδική κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας της.

Η Χριστίνα θα μπορούσε να φορέσει ό, τι ήθελε, όσο ακριβό και να ήταν. Εκείνη άφηνε τα βαρύτιμα κομμάτια για τη μητριά της, Jackie Kennedy και προτιμούσε για τον εαυτό της φαρδιές τουνίκ που κολάκευαν τη σιλουέτα της, capri παντελόνια και συντηρητικά φορέματα μέχρι το γόνατο. Τα ρούχα της δεν έκαναν ποτέ ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ δε θα τη χαρακτήριζε κανείς ιδιαίτερα καλοντυμένη, όταν όμως επρόκειτο για κοσμήματα η δεσπινίδα Ωνάση δεν έκανε εκπτώσεις. Κάτοχος μίας από τις πιο σπάνιες συλλογές διαμαντιών και πολύτιμων κοσμημάτων, η Χριστίνα ήξερε να τα διαλέγει σα μανιακή συλλέκτης. Πρόσφατα η κόρη της έδωσε σε πλειστηριασμό 40 σπάνια κομμάτια από τη συλλογή της που συγκέντρωσαν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

«Για τη Χριστίνα μπορώ να κινήσω γη και ουρανό», συνήθιζε να λέει η υπερπροστατευτική μαμά για την κόρη της και αν κρίνουμε από το πώς την εξασφάλισε τότε αν και την άφησε νωρίς είμαστε σίγουροι πως την καμαρώνει από κάπου και χαμογελάει.