Margaret Thatcher: η σιδηρά κυρία του στυλ

Margaret Thatcher: η σιδηρά κυρία του στυλ

Το αψεγάδιαστο στυλ της μακροβιότερης γυναίκας πολιτικού στην ιστορία της Βρετανίας.

Η Margaret Thatcher είναι η μοναδική γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, αλλά και η μακροβιότερη πολιτικός των τελευταίων διακοσίων χρόνων. Η κόρη του μανάβη, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έκρυψε αλλά αντίθετα τόνιζε ειδικά στην αρχή της πολιτικής της καριέρας, συνήθιζε να λέει, "εάν θέλεις κάτι να ειπωθεί πες το σε έναν άντρα, εάν θέλεις να γίνει ανέθεσέ το σε μία γυναίκα".

Η "σιδηρά κυρία" όπως είναι το παρατσούκλι της μέχρι σήμερα, κατάφερε να αντιστρέψει την πτώση της οικονομίας στην Αγγλία κόβοντας τα κυβερνητικά έξοδα, πουλώντας κρατικές εταιρείες και ανοίγοντας την αγορά, κάτι το οποίο δυσαρέστησε αρκετές φορές το λαό της.

Η γυναίκα που έκανε motto της το "να είσαι δυνατός είναι το ίδιο με το να είσαι αξιοπρεπής, εάν χρειαστεί να το πεις δεν είσαι", έκανε σήμα κατατεθέν της τα χείλη της που θύμιζαν τη Marilyn Monroe, τις διπλές πέρλες της στο λαιμό, δώρο του άντρα της για τα δίδυμα παιδιά της και φυσικά το παγωμένο βλέμμα. Η ψυχραιμία που της καταλογίστηκε ως αρνητικό στοιχείο την έσωσε αμέτρητες φορές από συναισθηματικά λάθη, ενώ η γκαρνταρόμπα της δεν την πρόδωσε ποτέ. Μπλε σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις, αυστηρά ταγέρ, ογκώδεις καρφίτσες, ασορτί τσάντα και φυσικά καλοχτενισμένο μαλλί και σεταρισμένο καπέλο, ήταν μόνο μερικά από τα αγαπημένα της αξεσουάρ. Μπορεί για να εκλεγεί Πρωθυπουργός να χρειάστηκε να επενδύσει σε πουκάμισα και φιόγκους στο λαιμό σαν παπιγιόν, αλλά η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας δεν έχασε ποτέ το στυλ της, γι΄αυτό και παραμένει ακόμα μία από τις πιο chic γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τον πολιτικό στίβο.

Είτε ενστερνίζεστε την πολιτική της, είτε όχι, εάν αντιγράψετε τις στυλιστικές της επιλογές, δε θα βγείτε χαμένες!

Διαβάστε επίσης

Βάνα Μπάρμπα: το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του '90

Σπεράντζα Βρανά: μία γυναίκα πειρασμός

Estée Lauder: η γυναίκα που έδωσε ονοματεπώνυμο στην ομορφιά

Ρένα Παγκράτη: ήταν φάση το κορίτσι

Isadora Duncan: η μητέρα του σύγχρονου χορού